Reseptit

Korvasieni-kaalikääryleet

22.5.2015 Teksti: Katri Schröder

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

8 varhaiskaalin ulointa, isointa lehteä

Täyte

0.5 l korvasieniä
2 uutta sipulia varsineen
2 rkl voita
1.5 dl kermaa
2 dl keitettyä täysjyväriisiä
2-3 rkl hienonnettuja suolapähkinöitä
2 rkl hienonnettua persiljaa
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Kaalinlehtikääröt kätkevät sisäänsä korvasienistä, riisistä ja suolapähkinöistä valmistetun rouskuvan täytteen.

1. Poista korvasienistä kannat ja harjaa roskat pois. Keitä puhdistettuja sieniä väljässä vedessä (1 osa sieniä/3 osaa vettä) kaksi kertaa vähintään 5 minuuttia kerrallaan. Heitä keitinvesi pois ja huuhtele sienet huolellisesti runsaassa vedessä keittämisten välillä sekä lopuksi. Tuuleta huolellisesti keittämisen aikana.

2. Paloittele sienet ja hienonna sipulit. Paista sieniä ja sipuleita voissa pannulla muutama minuutti. Lisää joukkoon kerma ja anna kerman imeytyä sieniin. Nosta pannu syrjään. Sekoita joukkoon riisit, rouhitut suolapähkinät ja persilja. Mausta seos ripauksella suolaa ja rouhittua mustapippuria.

3. Koverra kaalista kanta. Irrota varoen isoimmat uloimmat lehdet. Ohenna paksut lehtiruodit ja leikkaa suurimmat lehdet pitkittäin kahteen osaan. Anna lehtien pehmentyä kiehuvassa vedessä minuutin ajan. Nosta valumaan puhtaan keittiöpyyhkeen päälle. Levitä lehdet työlaudalle. Jaa täyte kaalinlehdille ja kääri paketeiksi. Tarjoa sellaisenaan alkupaloina.

Lue lisää korvasienestä tästä.

Katso myös:

Varhaiskaalitacot
Korealainen varhaiskaalisalaatti

Kotiliesi.fi: Varhaiskaalisalaatti