Korvasieni-kaalikääryleet
Kaalinlehtikääröt kätkevät sisäänsä korvasienistä, riisistä ja suolapähkinöistä valmistetun rouskuvan täytteen.
Ainekset
- 8 varhaiskaalin ulointa, isointa lehteä
Täyte
- 0.5 l korvasieniä
- 2 uutta sipulia varsineen
- 2 rkl voita
- 1.5 dl kermaa
- 2 dl keitettyä täysjyväriisiä
- 2-3 rkl hienonnettuja suolapähkinöitä
- 2 rkl hienonnettua persiljaa
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Poista korvasienistä kannat ja harjaa roskat pois. Keitä puhdistettuja sieniä väljässä vedessä (1 osa sieniä/3 osaa vettä) kaksi kertaa vähintään 5 minuuttia kerrallaan. Heitä keitinvesi pois ja huuhtele sienet huolellisesti runsaassa vedessä keittämisten välillä sekä lopuksi. Tuuleta huolellisesti keittämisen aikana.
2. Paloittele sienet ja hienonna sipulit. Paista sieniä ja sipuleita voissa pannulla muutama minuutti. Lisää joukkoon kerma ja anna kerman imeytyä sieniin. Nosta pannu syrjään. Sekoita joukkoon riisit, rouhitut suolapähkinät ja persilja. Mausta seos ripauksella suolaa ja rouhittua mustapippuria.
3. Koverra kaalista kanta. Irrota varoen isoimmat uloimmat lehdet. Ohenna paksut lehtiruodit ja leikkaa suurimmat lehdet pitkittäin kahteen osaan. Anna lehtien pehmentyä kiehuvassa vedessä minuutin ajan. Nosta valumaan puhtaan keittiöpyyhkeen päälle. Levitä lehdet työlaudalle. Jaa täyte kaalinlehdille ja kääri paketeiksi. Tarjoa sellaisenaan alkupaloina.
Lue lisää korvasienestä tästä.
Katso myös:
Varhaiskaalitacot
Korealainen varhaiskaalisalaatti
Kotiliesi.fi: Varhaiskaalisalaatti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous