Reseptit

Korvasieni-parsa-perunasalaatti

Korvasieni-parsa-perunasalaatti valmistetaan tuoreesta parsasta, varhaisperunoista ja korvasienistä.

Teksti:
Visa Nurmi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5-6 korvasientä
  • 1 nippu vihreää parsaa
  • 500 g varhaisperunoita
  • 2 kpl uutta sipulia varsineen
  • ripaus suolaa
  • hieman voita
  • hieman kpl keitetty kananmuna (3 min)
  • 0.5 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tl Dijon-sinappia

Valmistusohje

Tee ensin kastike: Keitä kananmunaa kolmisen minuuttia ja jäähdytä se kylmässä vedessä. Halkaise se ja kaavi sisus sauvasekottimen kulhoon. Lisää muut ainekset. Aja seos sauvasekottimella sileäksi. Jäähdytä kastike.

Keitä korvasieniä kaksi kertaa 5 minuuttia runsaassa vedessä välillä ja lopuksi hyvin raikkaassa vedessä huuhdellen. Valuta sienet ja kuivaa ne talouspaperilla. Paista voissa kevyesti ja jätä jäähtymään.

Kuori parsat perunankuorintaveitsellä ja leikkaa tyvestä 3–4 senttiä pois. Keitä suolalla maustetussa vedessä 4–5 minuuttia. Valuta ja kuivaa.

Pese varhaisperunat harjalla niin, että kuori lähtee. Keitä karkealla merisuolalla (1rkl/litra vettä) maustetussa vedessä kunnes ne kelluvat ja ovat lähes kypsiä. Kaada vesi pois ja laita pari palaa talouspaperia perunoiden päälle. Anna hautua ja jäähtyä.

Leikkaa korvasienet pariin–kolmeen palaan, katko parsat kolmeen osaan ja lohko perunat kahteen–neljään palaan. Silppua sipuli ja sekoita keskenään.

Valuta päälle kastiketta.

X