Reseptit

Koskenlaskijan kesäkeitto

Koskenlaskija -sulatejuusto suurustaa kesäkeiton liemen täyteläiseksi. 

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Koskenlaskijan kesäkeitto:

  • 5 keskikoista perunaa
  • 1 pieni kukkakaali
  • 4 porkkanaa
  • 12 herneenpalkoa
  • tuoretta pinaattia
  • 5 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 5 dl maitoa
  • noin 150 g Koskenlaskija-juustoa
  • silputtua ruohosipulia ja persiljaa

Valmistusohje

Koskenlaskijan kesäkeitto valmistuu näin helposti:

1. Raaputa perunat ja porkkanat puhtaiksi. Lohko perunat, viipaloi porkkanat ja jaa kukkakaali kukinnoiksi. Riivi herneet paloista tai, jos herneet ovat kovin ohuita, käytä ne sellaisenaan.

2. Kuumenna suolalla maustettu vesi kiehuvaksi. Lisää perunat, kukkakaali ja porkkanat. Keitä kasvikset miltei kypsiksi. Lisää sitten herneet ja pinaatinlehdet. Keitä aineksia vielä pari minuuttia. Kuumenna maito toisessa kattilassa varovasti, ettei se kiehu yli. Paloittele kuuman maidon sekaan juusto ja sekoittele, kunnes juusto on sulanut.

3. Lisää maito keittoon ja mausta pippurilla. Viimeistele Koskenlaskijan kesäkeitto vihersilpulla. Tarjoa keitto tuoreen ruisleivän kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Keitto maistuu kesäpäivänäkin – 5 herkullista ohjetta!

X