Reseptit

Koskenlaskijan kesäkeitto

20.6.2012 Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Koskenlaskija -sulatejuusto suurustaa kesäkeiton liemen täyteläiseksi. 

Ainekset

5 keskikoista perunaa
1 pieni kukkakaali
4 porkkanaa
12 herneenpalkoa
tuoretta pinaattia
5 dl vettä
1 tl suolaa
5 dl maitoa
noin 150 g Koskenlaskija-juustoa
silputtua ruohosipulia ja persiljaa

Valmistusohje

 

1. Raaputa perunat ja porkkanat puhtaiksi. Lohko perunat, viipaloi porkkanat ja jaa kukkakaali kukinnoiksi. Riivi herneet paloista tai, jos herneet ovat kovin ohuita, käytä ne sellaisenaan.

2. Kuumenna suolalla maustettu vesi kiehuvaksi. Lisää perunat, kukkakaali ja porkkanat. Keitä kasvikset miltei kypsiksi. Lisää herneet ja pinaatinlehdet. Keitä vielä pari minuuttia. Kuumenna maito toisessa kattilassa. Paloittele sekaan juusto ja sekoittele, kunnes juusto on sulanut.

3. Lisää maito keittoon ja mausta pippurilla. Ripottele pinnalle vihersilppua.

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *