Reseptit

Kotijuustosalaatti

Kotijuusto haastaa juustojen klassikot mozzarellan ja fetajuuston. Kotijuustosalaatissa juusto täydentää kasvisten raikasta makua.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g kotijuustoa
  • 1/2 kurkku
  • 200 g pakasteherneitä sulatettuna
  • 1 rasia tai pussi sekasalaattia
  • 1 dl paahdettuja auringonkukansiemeniä
  • 4 keitettyä kananmunaa

Kastike

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl appelsiinimehua
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • 1 tl hunajaa

Valmistusohje

Kotijuusto on kotimainen haastaja mozzarellalle ja fetajuustolle. Se on maukas mutta kevyt.

1. Sekoita ensin kastikkeen ainekset keskenään ja anna maustua hetki.

2. Viipaloi kotijuusto ja paloittele kurkku. Sekoita herneet ja kurkkupalat kulhossa ja lisää joukkoon kastike. Levitä salaatti vadille tai lautasille ja lisää päälle kurkku-herneseos ja auringonkukansiemenet.

3. Puolita kananmunat ja lisää ne salaattiin.

4. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja käytä juustoviipaleet nopeasti pannulla niin, että pinta saa vain hieman väriä, mutta juusto ei sula. Viimeistele salaatti juustoviipaleilla ja tarjoile heti.

Katso myös:

Grillatut munakoisoleivät kotijuuston kera Ruoka.fi

Juustolla täytetyt ohukaiset Ruoka.fi

Intialainen pinaattimuhennos eli palak paneer Kotiliesi.fi

X