10.4.2012

Kotitekoinen mysli

Teksti: Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

4 dl isoja kaurahiutaleita
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl hasselpähkinöitä
1 dl kuorittuja manteleita
1 dl hunajaa
4 rkl rypsiöljyä
1 dl rusinoita

Lisäksi

marjoja tai hedelmiä
maustamatonta jogurttia tai maitoa
(hunajaa)

Valmistusohje

1. Sekoita leivinpaperoidulla uunipellillä hiutaleet ja siemenet. Murskaa pähkinät ja mantelit karkeaksi rouheeksi ja sekoita ainesten joukkoon. Kuumenna kasarissa hunaja ja öljy niin, että hunaja sulautuu öljyn joukkoon. Kaada seos uunipellille ja sekoita huolella.

2. Paista seosta uunissa 150 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes mysli on tasaisen kullankeltaista. Kääntele seosta muutaman kerran paistamisen aikana.

3. Kun seos on jäähtynyt, rouhi se irtonaiseksi ja lisää joukkoon rusinat. Tarjoile marjojen, jogurtin tai maidon kera. Mysli säilyy ilmatiiviissä purkissa noin kahden viikon ajan.
 

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi