Reseptit

Kotitekoinen sitruunamajoneesi

Sitruunamajoneesi täydentää hyvin esimerkiksi kalaruokien makua. Halutessasi voit lisätä majoneesiin vielä valkosipulia.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 keltuaista
  • 4 dl rypsiöljyä
  • 1 rkl Dijonin sinappia
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 sitruuna
  • (1–2 valkosipulinkynttä)

Valmistusohje

1. Pane huoneenlämpöiset keltuaiset kulhoon. Lisää sinappi, suola ja sokeri. Vatkaa ainekset sekaisin. Lisää öljyä ensin tippa kerrallaan, sitten ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti vatkaten. Lisää viimeiseksi sitruunamehu ja tarkista majoneesin maku. Mausta majoneesi halutessasi valkosipulilla.

X