14.5.2012

Kreemillä ja melonilla täytetty mantelikakku

Teksti: Raija Uljas

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Ainekset

1 cantaloupemeloni tai
1 l mansikoita

Macaron:

3 valkuaista
25 g (1 dl) sokeria
125 g mantelijauhoa
125 g (2 dl) tomusokeria
100 g (1,2 dl) sokeria

Bergamotti-kreemi:

2.5 dl maitoa
2.5 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
6 keltuaista
muutama tippa bergamottiesanssia tai ½ tl Earl Grey -teen lehtiä
3 rkl maizenaa
2 liivatetta
2 dl kuohukermaa

koristeeksi:

tomusokeria
punaisia viinimarjoja tai muita marjoja

Valmistusohje

Vaahdota valkuaiset ja 25 g sokeria. Sekoita kaikki macaronin ainekset keskenään. Jos haluat, voit värjätä massaa kevyesti elintarvikeväreillä.

Pursota massasta haluamasikokoisia kiekkoja. Paista niitä ensin 200-asteisessa uunissa 2–3 minuuttia ja sen jälkeen uuninluukku auki 8–10 minuuttia 170-asteisessa uunissa. Jäähdytä.

Kiehauta kreemiä varten maito, kerma, sokeri ja teenlehdet tai bergamotti-esanssi. Sekoita keltuaiset ja Maizena. Kaada kuuma maito-kerma keltuaisille ja sekoita tasaiseksi. Lisää liotetut ja valutetut liivatelehdet. Kiehauta seos kattilassa ja jäähdytä. Tämän ja pohjat  voi tehdä hyvissä ajoin.

Sekoita täytteen joukkoon kuohukerma ja vaahdota seos. Ota melonista palloja ja perkaa mansikat. Pursota kuohkea täyte puolelle mantelikakuista.

Lisää melonipallot tai mansikat ja paina toiset kakut päälle. Koristele tomusokerilla, muutamalla melonipallolla ja vaikkapa punaisilla viinimarjoilla.

 

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi