Kreemillä ja melonilla täytetty mantelikakku
Koristele mantelikakku tomusokerilla, muutamalla melonipallolla ja vaikkapa punaisilla viinimarjoilla.
Ainekset
- 1 cantaloupemeloni tai
- 1 l mansikoita
Macaron:
- 3 valkuaista
- 25 g (1 dl) sokeria
- 125 g mantelijauhoa
- 125 g (2 dl) tomusokeria
- 100 g (1,2 dl) sokeria
Bergamotti-kreemi:
- 2.5 dl maitoa
- 2.5 dl kuohukermaa
- 1 dl sokeria
- 6 keltuaista
- muutama tippa bergamottiesanssia tai ½ tl Earl Grey -teen lehtiä
- 3 rkl maizenaa
- 2 liivatetta
- 2 dl kuohukermaa
koristeeksi:
- tomusokeria
- punaisia viinimarjoja tai muita marjoja
Valmistusohje
Vaahdota valkuaiset ja 25 g sokeria. Sekoita kaikki macaronin ainekset keskenään. Jos haluat, voit värjätä massaa kevyesti elintarvikeväreillä.
Pursota massasta haluamasikokoisia kiekkoja. Paista niitä ensin 200-asteisessa uunissa 2–3 minuuttia ja sen jälkeen uuninluukku auki 8–10 minuuttia 170-asteisessa uunissa. Jäähdytä.
Kiehauta kreemiä varten maito, kerma, sokeri ja teenlehdet tai bergamotti-esanssi. Sekoita keltuaiset ja Maizena. Kaada kuuma maito-kerma keltuaisille ja sekoita tasaiseksi. Lisää liotetut ja valutetut liivatelehdet. Kiehauta seos kattilassa ja jäähdytä. Tämän ja pohjat voi tehdä hyvissä ajoin.
Sekoita täytteen joukkoon kuohukerma ja vaahdota seos. Ota melonista palloja ja perkaa mansikat. Pursota kuohkea täyte puolelle mantelikakuista.
Lisää melonipallot tai mansikat ja paina toiset kakut päälle. Koristele tomusokerilla, muutamalla melonipallolla ja vaikkapa punaisilla viinimarjoilla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous