Reseptit

Kreetalaiset kaalikääryleet

26.6.2015 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Kasviskääryleiden täytteenä on fetajuustoa, yrttejä ja maun mukaan joko kvinoaa tai täysjyväbulguria. Kesäkaali taipuu hyvin kasvikääryleisiin ja on mainio salaattiaines. Keitoissa kesäkaali kypsyy muutamassa minuutissa.

Ainekset

1 iso tai 2 pientä kaalia
1 1/2 dl kvinoaa tai täysjyvä-bulguria
kasvislientä
150 g fetaa
3 rkl silputtua tilliä
3 rkl silputtua minttua
2 rkl sitruunamehua
1–2 rkl Kreikkalaista jogurttia
suolaa
mustapippuria

Voiteluun

1 rkl oliiviöljyä
2 rkl voisulaa
1 rkl juoksevaa hunajaa tai siirappia

Pinnalle

rouhittuja cashewpähkinöitä tai manteleita

Valmistusohje

1. Irrota kaalista isoimmat lehdet (noin 10 kappaletta). Pienet lehdet voi käyttää vaikka salaattiin. Kuumenna iso kattilallinen vettä ja mausta se kevyesti suolalla. Keitä kaalinlehtiä noin 5 minuuttia parissa erässä. Valuta lehdet kumolleen asetetun kulhon päällä. Poista lehdistä kova ruoti.

2. Keitä kvinoa tai bulgur kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja jäähdytä ryynit. Murenna sekaan feta, lisää tilli- ja minttusilput, sitruunamehu, jogurtti ja mausteet. Jaa täyte kaalinlehdille ja kääri paketeiksi. Pane kääryleet uunivuokaan ja sivele ne öljy-oi-hunajaliemellä. Kaada vuoan pohjalle tilkka kasvislientä.

3. Kypsennä kääryleitä 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, valele niitä muutamia kertoja vuoan pohjalla olevalla liemellä. Ripottele pähkinät pinnalle kypsennyksen loppupuolella.

Katso myös:

Sieni-kaalikääryleet, Ruoka.fi

Kiinankaalikääryleet, Ruoka.fi

Kasvis-kaalikääryleet, Kotiliesi.fi

Julkaistu aiemmin

Lehden logo