Reseptit

Kreikkalainen melonisalaatti

Tarjoa kreikkalainen melonisalaatti ihanan jogurttikastikkeen kera.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g vesimelonia
  • 1 kurkku
  • 12 mustaa oliivia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • nippu tuoretta minttua
  • 50 g rucolasalaattia

Kastike

  • 1.5 dl maustamatonta jogurttia
  • 1.5 rkl hunajaa
  • 1 rkl ruohosipulia silputtuna
  • ripaus rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuori vesimeloni ja poista siemenet. Lohko hedelmäliha reiluiksi paloiksi. Pese ja kuutioi kurkku.

2. Sekoita kulhossa kurkkupalat, oliivit, öljy ja hienonnettu minttu keskenään. Asettele tarjoiluvadille rucolasalaatti ja kaada kurkku-oliiviseos päälle. Nostele joukkoon vesimelonipalat.

3. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valuta salaatin päälle tai tarjoile erikseen.

535 kJ, (130 kcal) 1 annos

X