Reseptit

Kreikkalainen munakas

Kreikkalainen munakas on nopea arkiruoka. Tarvitset kananmunien ohella vain oliiveja ja aurinkokuivattuja tomaatteja.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Colourbox

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • kaksi kourallista voikukanlehtiä tai muita vihreitä vihanneksia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 1 tl kuivattua minttua
  • 1 tl kuivattua rakuunaa
  • suolaa
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 6 munaa
  • tilkka vettä tai kivennäisvettä
  • öljyä paistamiseen

Valmistusohje

Tarjoa kreikkalainen munakas salaatin, oliivien ja aurinkokuivattujen tomaattien kanssa.

Huuhdo vihannekset huolellisesti ja hienonna ne. Pane hienonnetut vihannekset kulhoon. Sekoita oliiviöljy, viinietikka, kuivattu minttu ja rakuuna sekä ripaus suolaa keskenään. Kaada seos vihannesten päälle ja anna maustua noin puoli tuntia.

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuullota ne öljyssä paistinpannussa. Lisää marinoidut vihannekset ja anna muhia jonkin aikaa. Ota
seos pannusta pois.

Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne haarukalla rikki. Lorauta joukkoon tilkka vettä tai kivennäisvettä. Kaada munakasseos pannuun, anna
hyytyä hetki ja levitä vihannesseos päälle. Pane kansi päälle ja kypsennä munakasta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Voit tarjota munakkaan sellaisenaan tai kääntää sen kannen avulla ja kypsentää toiseltakin puolelta muutaman minuutin.

X