Reseptit

Kreikkalainen munakas

17.7.2013 Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Colourbox

Kaupalliset yhteistyöt

Lue myös

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Kreikkalainen munakas on nopea arkiruoka. Tarvitset kananmunien ohella vain oliiveja ja aurinkokuivattuja tomaatteja.

Ainekset

kaksi kourallista voikukanlehtiä tai muita vihreitä vihanneksia
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl punaviinietikkaa
1 tl kuivattua minttua
1 tl kuivattua rakuunaa
suolaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
6 munaa
tilkka vettä tai kivennäisvettä
öljyä paistamiseen

Valmistusohje

Tarjoa kreikkalainen munakas salaatin, oliivien ja aurinkokuivattujen tomaattien kanssa.

Huuhdo vihannekset huolellisesti ja hienonna ne. Pane hienonnetut vihannekset kulhoon. Sekoita oliiviöljy, viinietikka, kuivattu minttu ja rakuuna sekä ripaus suolaa keskenään. Kaada seos vihannesten päälle ja anna maustua noin puoli tuntia.

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuullota ne öljyssä paistinpannussa. Lisää marinoidut vihannekset ja anna muhia jonkin aikaa. Ota
seos pannusta pois.

Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne haarukalla rikki. Lorauta joukkoon tilkka vettä tai kivennäisvettä. Kaada munakasseos pannuun, anna
hyytyä hetki ja levitä vihannesseos päälle. Pane kansi päälle ja kypsennä munakasta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Voit tarjota munakkaan sellaisenaan tai kääntää sen kannen avulla ja kypsentää toiseltakin puolelta muutaman minuutin.

Julkaistu aiemmin

viva

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme