Reseptit

Kreikkalainen salaatti

Kreikkalainen salaatti on maukasta kesäruokaa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 tomaattia
  • 1/2 tuoretta kurkkua
  • 1 vihreä paprika
  • 1 punasipuli
  • 200 g salaatti- tai fetajuustoa
  • 1 dl mustia oliiveja
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl punaviinietikkaa

päälle:

  • 1 tl oreganoa
  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Kreikkalainen salaatti onnistuu helposti näin:

  1. Huuhdo ja paloittele tomaatit sekä kurkku. Huuhdo ja halkaise paprika. Poista siitä kanta sekä siemenet ja paloittele paprikanpuolikkaat. Kuori ja suikaloi punasipuli. Leikkaa juusto viipaleiksi tai kuutioiksi. Valuta oliivit.
  2. Sekoita kaikki vihannekset keskenään ja levitä juustoviipaleet tai -kuutiot päälle.
  3. Valuta oliiviöljy ja viinietikka salaatin joukkoon. Ripottele pinnalle oreganoa ja mustapippuria.

Katso myös nämä herkulliset salaatit: Pinaatti-halloumisalaatti seesamivinaigrettella ja Verigreippi-mozzarellasalaatti

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään kreikkalaiset salaattimaljat

X