Reseptit

Kreikkalaiset mantelipikkuleivät

Kreikkalaisia mantelipikkuleipiä voi tarjota piparkakkujen sijaan.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 250 g voita
  • 0.8 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0.5 tl soodaa
  • 3 rkl konjakkia
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 150 g kuorittuja ja jauhettuja manteleita
  • 4 dl tomusokeria

Valmistusohje

 

Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää vaniljasokeri. Sekoita sooda ja konjakki keskenään ja lisää seos muiden aineiden joukkoon. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Vaivaa taikinaa jonkin aikaa. Lisää jauhetut mantelit ja jatka vaivaamista hetki.

Jaa taikina kahteen osaan ja peitä toinen taikinapala kelmulla. Kauli toinen pala vajaan parin sentin paksuiseksi levyksi. Ota siitä tähden tai puolikuun muotoisia pikkuleipiä muotilla.

Nosta pikkuleivät leivinpaperin päälle pellille. Kauli toinen taikinapala ja tee siitä samanlaisia pikkuleipiä.

Paista pikkuleipiä 180 asteen uuninlämmössä 15–20 minuuttia, kunnes ne ovat vaalean kullanruskeita.

Siivilöi neljännes tomusokerista tarjoiluvadille. Ota pikkuleivät uunista ja siivilöi niille loput tomusokerista. Anna jäähtyä muutama minuutti ja nosta ne sitten tarjoiluvadille.

X