Reseptit

Kreikkalaiset täytetyt paprikat

Kreikkalaiset täytetyt paprikat pitävät sisällään riisiä, kasviksia ja ronskisti mausteita. Fetajuusto kruunaa makuelämyksen. Kreikkalaiset sanovat, että jos gemista eli täytetyt uunikasvikset ovat kauniita, on ruoka epäonnistunut. Paista paprikoita siis riittävän kauan, jotta ne ovat hajoavan pehmeitä ja kunnolla paahtuneita. Tarjoa paprikoiden kanssa pitaleipiä ja fetaa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paprikat

  • 6 paprikaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Täyte

  • 1 1/2 dl kuivattuja sieniä (esim. suppilovahveroita tai tatteja)
  • 2 sipulia
  • 2 porkkanaa
  • 3 tomaattia
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 dl puuroriisiä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 3 dl vettä
  • 1/2 dl pinjansiemeniä
  • 2 tl kuivattua minttua
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1/2 tl chilirouhetta
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria
  • (1 dl hienonnettua lehtipersiljaa ja minttua)

Lisäksi

  • 200 g fetajuustoa

Valmistusohje

Kreikkalaiset täytetyt paprikat tehdään helposti näin:

1. Leikkaa paprikoista pois parin sentin paksuinen viipale kantapuolelta. Poista siemenet. Valuta paprikoiden sisälle öljyä, mausta sisältä suolalla ja pippurilla.

2. Laita sienet likoamaan haaleaan veteen noin 10 minuutiksi. Hienonna sienet. Kuori porkkanat ja sipulit. Puolita tomaatit ja poista niistä kannat. Laita paloitellut kasvikset teholeikkuriin tai monitoimikoneeseen ja pyöräytä hienoksi. Voit myös hienontaa sipulit ja tomaatit käsin ja raastaa porkkanat. Kuumenna kasviksia ja sieniä oliiviöljyssä kattilassa tai paistokasarissa noin 5 minuuttia. Lisää riisi, viini ja vesi. Hauduta riisi kypsäksi. Lisää vettä tai viiniä tarvittaessa.

3. Paahda pinjansiemenet vaaleanruskeiksi kuivalla pannulla ja sekoita täytteeseen. Mausta täyte ja lisää sekaan halutessasi tuoreyrttejä. Maistele, että täytteessä on reilusti makua. Jaa täyte paprikoiden sisään, laita päälle paprikoista leikatut kannet.

4. Pane paprikat öljyttyyn uunivuokaan, peitä alumiinifoliolla ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Poista folio ja kypsennä paprikoita edelleen noin 30 minuuttia. Anna paprikoiden jäähtyä vartin verran ja tarjoa kreikkalaiset täytetyt paprikat pitaleipien sekä fetajuuston kanssa.

Katso myös: Täytetyt parmesaanipaprikat

Katso myös Kotiliesi.fi: Täytetyt paprikat

X