Kuhakeitto Koillis-Thaimaasta
Tämä kirkas kuhakeitto on peräisin Koillis-Thaimaasta. Siellä keittoa tehdään sadekaudella, kun tulvivilta riisipelloilta saadaan kalaa ja simpukoita.
Ainekset
Kuhakeitto thaimaalaisittain
- 1 l vettä
- 450 g kuhafileetä
- 3 sitruunaruohon vartta
- 3 kaffirlimetin lehteä
- pala galangalin juurta
- 2 valkosipulinkynttä
- 1–2 lohkottua sipulia
- 1 rkl suolaa
- 1 kanaliemikuutio
- 2 rkl kalakastiketta
- 1 punainen chili
- 1 tomaatti
- 1 limetti
Valmistusohje
Kuhakeitto thaimaalaisittain tehdään näin:
1. Leikkaa sitruunaruoho 4–5 cm:n paloiksi ja galangal ohuiksi viipaleiksi. Kiehauta vesi kattilassa, lisää kanaliemi, mausteet, sipulit ja lohkottu tomatti. Keitä noin 10 minuuttia. Lisää annospaloiksi leikattu kuha. Kypsennä noin 7 minuuttia. Mausta kalakastikkeella ja limettimehulla.
2. Tarkista maku ja viimeistele kuhakeitto thaimaalaisittain punaisella chilillä ja ja thai-basilikalla.
Saatat pitää myös thaimaalaisesta katkarapukeitosta tai thaimaalaisesta kala-simpukkapadasta.
Katso myös: Kokkauskurssilla Thaimaassa – thairuoka hurmaa aromeillaan
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous