Reseptit

Kuhakeitto Koillis-Thaimaasta

Tämä kirkas kuhakeitto on peräisin Koillis-Thaimaasta. Siellä keittoa tehdään sadekaudella, kun tulvivilta riisipelloilta saadaan kalaa ja simpukoita.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kuhakeitto thaimaalaisittain

  • 1 l vettä
  • 450 g kuhafileetä
  • 3 sitruunaruohon vartta
  • 3 kaffirlimetin lehteä
  • pala galangalin juurta
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1–2 lohkottua sipulia
  • 1 rkl suolaa
  • 1 kanaliemikuutio
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 1 punainen chili
  • 1 tomaatti
  • 1 limetti

Valmistusohje

Kuhakeitto thaimaalaisittain tehdään näin:

1. Leikkaa sitruunaruoho 4–5 cm:n paloiksi ja galangal ohuiksi viipaleiksi. Kiehauta vesi kattilassa, lisää kanaliemi, mausteet, sipulit ja lohkottu tomatti. Keitä noin 10 minuuttia. Lisää annospaloiksi leikattu kuha. Kypsennä noin 7 minuuttia. Mausta kalakastikkeella ja limettimehulla.

2. Tarkista maku ja viimeistele kuhakeitto thaimaalaisittain punaisella chilillä ja ja thai-basilikalla.

Saatat pitää myös thaimaalaisesta katkarapukeitosta tai thaimaalaisesta kala-simpukkapadasta.

Katso myös: Kokkauskurssilla Thaimaassa – thairuoka hurmaa aromeillaan

X