Reseptit

Kuituinen vispipuuro

Tutun vispipuuron kuitupitoisuus paranee huikeasti, kun marjojen kuoret jauhetaan mukaan, mannaryynit ovat tummia ja puuroon lisätään vielä vähän leseitä. Poimi herkullinen ohje.

Teksti:
Taina Salovaara

Marjaiseen vispipuuroon sopivat myös herukat.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 6 dl vettä
  • 2 dl punaisia viinimarjoja tai puolukoita
  • 1.5 dl tummia mannaryynejä
  • ¾ dl tummaa ruokosokeria
  • 1 dl leseitä
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

 

1. Keitä marjoja vedessä, kunnes ne vaalenevat. Jauha seos sileäksi sauvasekoittimella. Lisää sokeri ja mannaryynit ja keitä välillä sekoitellen noin 10 minuuttia. Sekoita puuroon leseet ja ripaus suolaa.

2. Anna puuron jäähtyä täysin ja vatkaa se sitten kuohkeaksi sähkövatkaimella tai käsin.

Myös nämä vispipuurot sulostuttavat: 

speltti-vispipuuro

Speltti-vispipuuro

täyteläinen marjapuuro

Täyteläinen marjapuuro

kevyt punaviinimarjavispipuuro

Kevyt punaviinimarja-vispipuuro

Kotiliesi.fi: Vanilja-punaherukka-vispipuuro

X