Kukkakaali-broilerisalaatti
Kukkakaali- broilerisalaatti täydentyy kevyesti paistetulla kukkakaalilla. Jos haluat salaatista vielä keveämmän, höyrytä kukkakaali kypsäksi. Salaatin juju piilee herkulliseksi maustetussa salaattipohjassa.
Ainekset
- 3 broilerin rintafileetä
- 1 keskikokoinen kukkakaali
- 1 rkl voita
- tilkka öljyä
- 1 valkosipulin kynsi
- suolaa, mustapippuria
- 12 minitomaattia
- 0.5 dl hasselpähkinöitä tai manteleita
- kourallinen basilikanlehtiä
Kastike
- 1 rkl appelsiinimarmeladia
- 1 rkl öljyä
- 2 rkl appelsiinimehua tai vettä
- ripaus suolaa ja pippuria
Valmistusohje
Kukkakaali-broilerisalaatti valmistuu näin:
1. Nuiji broilerin rintafileet muovikelmun välissä tasapaksuiksi. Sipaise fileet öljyllä ja mausta suolalla, pippurilla ja paprikalla. Paahda fileet kypsiksi paistinpannulle, anna levätä hetki ja viipaloi fileet. Sekoita kastike.
2. Rouhi kukkakaali karkeasti joko veitsellä tai monitoimikoneessa. Kuumenna voi ja öljytilkka paistinpannulla. Paista kukkakaalirouhetta sekoitellen, kunnes se on kuumaa mutta vielä rapeaa. Murskaa sekaan valkosipulin kynsi, mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Lisää sekaan rouhitut mantelit tai pähkinät. Kaada kukkakaali lautasille, lisää päälle broileriviipaleet ja puolitetut tomaatit.
3. Koristele kukkakaali-broilerisalaatti basilikan lehdillä ja tarjoa kastikkeen kanssa.
Katso myös:
Vietnamilainen broilerikaalisalaatti, Goi Ga
Kotiliesi: Keväinen broilerisalaatti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous