Reseptit

Kukkakaali-broilerisalaatti

28.4.2015 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jorma Marstio/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Pliisun talvikukkakaalin maku muuttuu paistamalla ja maustamalla herkulliseksi salaattipohjaksi.

Ainekset

3 broilerin rintafileetä
1 keskikokoinen kukkakaali
1 rkl voita
tilkka öljyä
1 valkosipulin kynsi
suolaa, mustapippuria
12 minitomaattia
0.5 dl hasselpähkinöitä tai manteleita
kourallinen basilikanlehtiä

Kastike

1 rkl appelsiinimarmeladia
1 rkl öljyä
2 rkl appelsiinimehua tai vettä
ripaus suolaa ja pippuria

Valmistusohje

 

1. Nuiji rintafileet muovikelmun välissä tasapaksuiksi. Sipaise fileet öljyllä ja mausta suolalla, pippurilla ja paprikalla. Paahda fileet kypsiksi paistinpannulle, anna levätä hetki ja viipaloi fileet. Sekoita kastike.

2. Rouhi kukkakaali karkeasti joko veitsellä tai monitoimikoneessa. Kuumenna voi ja öljytilkka paistinpannulla. Paista kukkakaalirouhetta sekoitellen, kunnes se on kuumaa mutta vielä rapeaa. Murskaa sekaan valkosipulin kynsi, mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Lisää sekaan rouhitut mantelit tai pähkinät. Kaada kukkakaali lautasille, lisää päälle broileriviipaleet ja puolitetut tomaatit.

3. Koristele salaatti basilikan lehdillä ja tarjoa kastikkeen kanssa.

Katso myös:

Linssi-broilerisalaatti

Vietnamilainen broilerikaalisalaatti, Goi Ga

Kukkakaalisalaatti

Kotiliesi: Keväinen broilerisalaatti

Julkaistu aiemmin

viva

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme