Kukkakaali-jauhelihapelti
Kukkakaali-jauhelihapelti on sinulle, joka rakastat kaalilaatikkoa. Maustepippuri ja siirappi tuovat ruokaan kaalilaatikon makua.
Ainekset
Kukkakaali-jauhelihapelti
- 1 iso kukkakaali
- 1 punasipuli
- 1 rkl öljyä
- 400 g broilerin tai naudan jauhelihaa
- 1 tl jauhettua maustepippuria
- 1 tl suolaa
- 2 rkl soijakastiketta
- 2 rkl tummaa siirappia
- 100 g juustoraastetta
Lisäksi
- puolukkasurvosta
Valmistusohje
Kukkakaali-jauhelihapelti tehdään helposti näin:
1. Pese kukkakaali, halkaise ja poista kanta. Irrottele nuput ja leikkaa ne viipaleiksi. Levitä kukkakaali öljyttyyn vuokaan.
2. Kuori ja viipaloi punasipuli.
3. Ruskista jauheliha pannulla öljyssä. Mausta maustepippurilla ja suolalla.
4. Sekoita soija ja siirappi keskenään ja valuta kukkakaalin päälle. Lisää päälle jauhelihamuru, sipulit ja juustoraaste.
5. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kukkakaalit ovat hieman pehmenneet. Tarjoile kukkakaali-jauhelihapelti puolukkasurvoksen kanssa.
Katso myös: Mehevä kaalilaatikko – oikea paistoaika ja haudutus takaavat täydellisen lopputuloksen
Katso myös Kotiliesi.fi: Kukkakaalivillitys tarttui suomalaisiin – 10 helppoa reseptiä hittikasviksen käyttöön
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous