kukkakaali-jauhelihapelti
Reseptit

Kukkakaali-jauhelihapelti

Kukkakaali-jauhelihapelti on sinulle, joka rakastat kaalilaatikkoa. Maustepippuri ja siirappi tuovat ruokaan kaalilaatikon makua.
Teksti: SUVI RÜSTER Kuvat: LAURA RIIHELÄ

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kukkakaali-jauhelihapelti

  • 1 iso kukkakaali
  • 1 punasipuli
  • 1 rkl öljyä
  • 400 g broilerin tai naudan jauhelihaa
  • 1 tl jauhettua maustepippuria
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl tummaa siirappia
  • 100 g juustoraastetta

Lisäksi

  • puolukkasurvosta

Valmistusohje

Kukkakaali-jauhelihapelti tehdään helposti näin:

1. Pese kukkakaali, halkaise ja poista kanta. Irrottele nuput ja leikkaa ne viipaleiksi. Levitä kukkakaali öljyttyyn vuokaan.

2. Kuori ja viipaloi punasipuli.

3. Ruskista jauheliha pannulla öljyssä. Mausta maustepippurilla ja suolalla.

4. Sekoita soija ja siirappi keskenään ja valuta kukkakaalin päälle. Lisää päälle jauhelihamuru, sipulit ja juustoraaste.

5. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kukkakaalit ovat hieman pehmenneet. Tarjoile kukkakaali-jauhelihapelti puolukkasurvoksen kanssa.

Katso myös: Mehevä kaalilaatikko – oikea paistoaika ja haudutus takaavat täydellisen lopputuloksen

Katso myös Kotiliesi.fi: Kukkakaalivillitys tarttui suomalaisiin – 10 helppoa reseptiä hittikasviksen käyttöön

X