Reseptit

Kukkakaali-kananmunasalaatti

Kukkakaali-kananmunasalaatti on raikas ja rapea. Siitä syntyy mainio ateria paistetun lohifileen tai broilerin kera.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kukkakaali-kananmunasalaatti

  • 1 keskikokoinen kukkakaali
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1/4 tl suolaa
  • 2 keitettyä kananmunaa raastettuna

Jogurttimajoneesi

  • 1 dl maustamatonta kreikkalaista jogurttia
  • 1 dl majoneesia
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1/4 tl sokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Viimeistelyyn

  • kourallinen ruukkulehtikaalin lehtiä

Valmistusohje

Kukkakaali-kananmunasalaatti tehdään helposti näin:

1. Sekoita ensin jogurttimajoneesin ainekset kulhossa keskenään ja tarkista maku. Jätä odottamaan

2. Paloittele kukkakaali reilun kokoisiksi nupuiksi. Viipaloi tai lohko nuput ja sekoita niiden joukkoon oliiviöljy, si ruunamehu ja suola. Kääntele maut hyvin sekaisin. Levitä maustuneet kukkakaalit salaattivadille.

3. Raasta kananmunat raastimen karkealla terällä ja ripottele kananmunamuru kukkakaalien päälle. Lusikoi pinnalle jogurttimajoneesi ja viimeistele kukkakaali-kananmunasalaatti lehtikaalinlehdillä.

Katso myös: Paahdettu kukkakaali-kurpitsasalaatti

Katso myös Kotiliesi.fi: Kukkakaali on noussut Suomessa trendiherkuksi – valitse lempparisi Kotilieden suosituimmista resepteistä

X