Reseptit

Kukkakaali-kikhernesalaatti

Hienoksi murennettu kukkakaali maustuu ihanaksi raikkaalla limetti-chilikastikkeella. Ananaspalat antavat salaattiin kaivattua makeutta ja mehevyyttä ja taittavat kukkakaalin pistävää makua. Jos haluat salaatista vegaanille sopivan, mausta pannulla paistetut kikherneet hunajan sijaan agavesiirapilla.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kukkakaalisalaatti:

  • 1 (500 g) kukkakaali
  • 1 punainen chili
  • 2 rkl limettimehua
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl seesaminsiemenöljyä
  • 1 rkl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 ruukku korianteria
  • 1 pussi babypinaattia
  • 1 tlk (200 g) ananaspaloja

Paistetut kikherneet:

  • 1 tlk (380 g) kikherneitä suolaliemessä
  • 1 rkl öljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 tl hunajaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

1. Huuhtele kukkakaali, halkaise ja leikkaa kanta pois. Leikkaa kukkakaali pieneksi muruksi. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna.

2. Sekoita salaattikulhossa chilit, limettimehu, öljyt, sokeri ja suola. Sekoita joukkoon hienonnettu korianteri, huuhdotut pinaatinlehdet ja liemestä valutetut ananaspalat.

3. Huuhtele kikherneet lävikössä. Kuumenna pannulla tilkka öljyä. Lisää kikherneet, suola ja hunaja. Paista 3–5 minuuttia, kunnes kikherneet hieman ruskistuvat. Mausta mustapippurilla.

4. Lisää kikhernepaistos kukkakaalisalaatin joukkoon.

X