Reseptit

Kukkakaali-kuhasose vauvalle

Kukkakaali-kuhasose on loistava ruoka perheen vauvalle. Jääkaapissa sose säilyy muutaman päivän, pakkasessa hieman pidempään.

Teksti:
Mervi Alatalo
Kuvat:
Katri Kapanen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 pienehkö kukkakaali
  • 150 g kuhaa tai muuta vaaleaa kalaa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 dl vettä

Valmistusohje

Kuhasta ja kukkakaalista valmistuu maukas sose vauvalle. Sose säilyy jääkaapissa muutaman päivän ja pakkasessa, annoskokoon pakattuna pidempään.

1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

2. Pese kukkakaali ja irrota kukinnot. Leikkaa kukinnot ja varsi pieniksi paloiksi. Voitele uunivuoka pienellä määrällä öljyä. Laita kukkakaali vuokaan. Leikkaa kala reiluiksi paloiksi ja poista mahdolliset ruodot. Laita kala vuokaan kukkakaalin kanssa.

3. Kaada päälle puolet oliiviöljystä ja puoli desilitraa vettä.

4. Paahda uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes kukkakaali on pehmeää. Anna jäähtyä hetki.

5. Kaada seos nesteineen tehosekoittimeen tai kulhoon, jos käytät sauvasekoitinta. Lisää loput öljystä. Soseuta ja lisää tarvittaessa vettä.

Resepti: Pipsa Hurmerinta

Katso myös:

Maukas kasvissose sopii vauvalle ja jalostuu äidille keitoksi, Ruoka.fi

Broileririsotto äidille ja vauvalle, Ruoka.fi

Kukkakaalimuusi, Kotiliesi.fi

X