Reseptit

Kukkakaali-leipäkeitto ja ruischipsit

Kukkakaalin samettisuuden salaisuus on leipä, jonka avulla liemi suurustetaan. Keiton lisukkeena nautittavat ruischipsit kruunaavat aterian.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kukkakaali
  • 1 sipuli
  • 1 pieni Rosamunda-peruna
  • 2 rkl öljyä
  • 8 dl kasvislientä
  • 2 paksua viipaletta kuivahtanutta vaaleaa leipää
  • 2 dl ruokakermaa
  • suolaa, mustapippuria
  • silputtua ruohosipulia tai persiljaa

ruischipsit:

  • 4 siivua parin päivän vanhaa ruisleipää
  • 1 valkosipulinkynsi
  • noin 2 rkl öljyä
  • silputtua persiljaa

Valmistusohje

Kukkakaalikeitto on suurustettu samettisen pehmeäksi vanhalla leivällä, lisukkeena on rapeita ruisleipächipsejä.

1. Paloittele kukkakaali, peruna ja sipuli. Kuumenna kasviksia öljyssä kattilassa jonkin aikaa. Lisää kasviliemi ja hauduta kasvikset pehmeiksi. Lisää paloitellut leipäviipaleet ja anna hautua hetki. Soseuta keitto samettisen sileäksi sauvasekoittimella.

2. Lisää kerma ja mausta keitto suolalla ja pippurilla. Kuumenna kiehuvaksi ja silppua pinnalle ruohosipulia tai persiljaa. Tarjoa keiton kanssa rapeita ruischipsejä.

Ruisleipächipsit:

1. Leikkaa leipä ohuiksi viipaleiksi. Puolita viipaleet. Murskaa valkosipuli öljyyn, lisää persiljasilppu. Voitele leivät molemmin puolin öljyllä ja paahda rapeiksi 200-asteisessa uunissa.

X