Kukkakaali-leipäkeitto ja ruischipsit
Kukkakaalin samettisuuden salaisuus on leipä, jonka avulla liemi suurustetaan. Keiton lisukkeena nautittavat ruischipsit kruunaavat aterian.
Ainekset
- 1 kukkakaali
- 1 sipuli
- 1 pieni Rosamunda-peruna
- 2 rkl öljyä
- 8 dl kasvislientä
- 2 paksua viipaletta kuivahtanutta vaaleaa leipää
- 2 dl ruokakermaa
- suolaa, mustapippuria
- silputtua ruohosipulia tai persiljaa
ruischipsit:
- 4 siivua parin päivän vanhaa ruisleipää
- 1 valkosipulinkynsi
- noin 2 rkl öljyä
- silputtua persiljaa
Valmistusohje
Kukkakaalikeitto on suurustettu samettisen pehmeäksi vanhalla leivällä, lisukkeena on rapeita ruisleipächipsejä.
1. Paloittele kukkakaali, peruna ja sipuli. Kuumenna kasviksia öljyssä kattilassa jonkin aikaa. Lisää kasviliemi ja hauduta kasvikset pehmeiksi. Lisää paloitellut leipäviipaleet ja anna hautua hetki. Soseuta keitto samettisen sileäksi sauvasekoittimella.
2. Lisää kerma ja mausta keitto suolalla ja pippurilla. Kuumenna kiehuvaksi ja silppua pinnalle ruohosipulia tai persiljaa. Tarjoa keiton kanssa rapeita ruischipsejä.
Ruisleipächipsit:
1. Leikkaa leipä ohuiksi viipaleiksi. Puolita viipaleet. Murskaa valkosipuli öljyyn, lisää persiljasilppu. Voitele leivät molemmin puolin öljyllä ja paahda rapeiksi 200-asteisessa uunissa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous