Reseptit

Kukkakaali-leipäkupposet

1.8.2017 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Vuokaleipäviipaleista syntyy muffinipellillä näppärät kupit, jotka on täytetty kukkakaalilla ja juustokastikkeella.

Ainekset

6 viipaletta moniviljavuokaleipää
1-2 rkl voisulaa
1 kukkakaali
2 1/2 dl maitoa
1 rkl vehnäjauhoja
1 1/2 dl raastettua emmentaljuustoa
1/2 tl suolaa
mustapippuria
(6 viipaletta pekonia)

Valmistusohje

1. Kauli leipäviipaleet ohuemmiksi. Sipaise muffinipellin kolot ja leipien toinen puoli voisulalla. Painele leivät kupeiksi pellin koloihin.

2. Irrota kukkakaali pieniksi kukinnoiksi. Höyrytä kukinnot juuri ja juuri kypsiksi niukassa, suolalla maustetussa vedessä. Jaa kukkakaali leipäkuppeihin.

3. Kuumenna maito-vehnäjauho- seos kiehuvaksi. Hauduta pari minuuttia. Lisää puolet juustoraasteesta kastikkeeseen. Mausta suolalla ja pippurilla. Lusikoi kastike kukkakaalin päälle. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.

4. Paista halutessasi pekonia ennen kuin paistat leipäkupit. Levitä pekonit leivinpaperilla peitettyyn uunivuokaan ja paahda 225-asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes pekoni on rapeaa.

5. Kuumenna leipäkuppeja 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes kukkakaalimuhennos on kuumentunut ja juusto saanut vähän väriä. Silppua rapea pekoni kupposten päälle.

Lisää suolaisia suupaloja:

Minimunakkaat

Minimunakkaat

katkarapu-avokadokupit

Katkarapu-avokadokupit

yrttiset vuohenjuustomuffinssit

Yrttiset vuohenjuustomuffinssit

Kotiliesi.fi: Miniparsakaali-munakasmuffinssit

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme