Reseptit

Kukkakaali-maapähkinävoikeitto

Mahtavan helppo, maukas ja nopea soppa pyöräytetään valkoisista tölkkipavuista, kukkakaalista ja maapähkinävoista. Herkuttelija ripottelee keiton päälle suolapähkinöitä tai sinihomejuustomurua.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Mirva Kakko / Otavamedia

Jos pidät maapähkinävoista, tätä keittoa on pakko maistaa!

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kukkakaali-maapähkinävoikeitto

  • 500 g kukkakaalia
  • 1 tlk (310/250 g) valkoisia papuja
  • 1 l kasvislientä
  • 1 dl sileää maapähkinätahnaa
  • 1 limetin mehu

Päälle:

  • 1 dl hienonnettua lehtipersiljaa tai korianteria
  • suolapähkinöitä ja/tai sinihomejuustomurua

Valmistusohje

1. Pese kukkakaali, leikkaa varsi viipaleiksi ja irrottele kukinnot. Huuhtele ja valuta pavut lävikössä.

2. Kiehauta kasvisliemi kattilassa. Lisää kukkakaalit ja pavut. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes kukkakaali on pehmeää.

3. Kaada keitto ja maapähkinävoi tehosekoittimen kulhoon. Lisää limetinmehu. Soseuta sileäksi keitoksi. Kaada keitto takaisin kattilaan ja lämmitä tarvittaessa uudelleen.

4. Lisää keiton päälle hienonnettua lehtipersiljaa ja suolapähkinöitä tai sinihomejuustomurua.

X