Kukkakaali-maapähkinävoikeitto
Mahtavan helppo, maukas ja nopea soppa pyöräytetään valkoisista tölkkipavuista, kukkakaalista ja maapähkinävoista. Herkuttelija ripottelee keiton päälle suolapähkinöitä tai sinihomejuustomurua.
Ainekset
Kukkakaali-maapähkinävoikeitto
- 500 g kukkakaalia
- 1 tlk (310/250 g) valkoisia papuja
- 1 l kasvislientä
- 1 dl sileää maapähkinätahnaa
- 1 limetin mehu
Päälle:
- 1 dl hienonnettua lehtipersiljaa tai korianteria
- suolapähkinöitä ja/tai sinihomejuustomurua
Valmistusohje
1. Pese kukkakaali, leikkaa varsi viipaleiksi ja irrottele kukinnot. Huuhtele ja valuta pavut lävikössä.
2. Kiehauta kasvisliemi kattilassa. Lisää kukkakaalit ja pavut. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes kukkakaali on pehmeää.
3. Kaada keitto ja maapähkinävoi tehosekoittimen kulhoon. Lisää limetinmehu. Soseuta sileäksi keitoksi. Kaada keitto takaisin kattilaan ja lämmitä tarvittaessa uudelleen.
4. Lisää keiton päälle hienonnettua lehtipersiljaa ja suolapähkinöitä tai sinihomejuustomurua.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous