Reseptit

Kukkakaali-maapähkinävoikeitto

10.2.2019 Teksti: SUVI RÜSTER Kuvat: MIRVA KAKKO / OTAVAMEDIA

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Mahtavan helppo, maukas ja nopea soppa pyöräytetään valkoisista tölkkipavuista, kukkakaalista ja maapähkinävoista. Herkuttelija ripottelee keiton päälle suolapähkinöitä tai sinihomejuustomurua.

Ainekset

Kukkakaali-maapähkinävoikeitto

500 g kukkakaalia
1 tlk (310/250 g) valkoisia papuja
1 l kasvislientä
1 dl sileää maapähkinätahnaa
1 limetin mehu

Päälle:

1 dl hienonnettua lehtipersiljaa tai korianteria
suolapähkinöitä ja/tai sinihomejuustomurua

Valmistusohje

1. Pese kukkakaali, leikkaa varsi viipaleiksi ja irrottele kukinnot. Huuhtele ja valuta pavut lävikössä.

2. Kiehauta kasvisliemi kattilassa. Lisää kukkakaalit ja pavut. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes kukkakaali on pehmeää.

3. Kaada keitto ja maapähkinävoi tehosekoittimen kulhoon. Lisää limetinmehu. Soseuta sileäksi keitoksi. Kaada keitto takaisin kattilaan ja lämmitä tarvittaessa uudelleen.

4. Lisää keiton päälle hienonnettua lehtipersiljaa ja suolapähkinöitä tai sinihomejuustomurua.