Reseptit

Kukkakaali-misopasta

Kukkakaali-misopasta voi hyvinkin olla uusi arkiruokasuosikkisi. Fermentoiduista soijapavuista ja riisistä valmistettu misotahna antaa umamia ja suolaisuutta miedon makuiselle kukkakaalille – makuyhdistelmä on lyömätön. Kukkakaalinnuput kypsyvät kätevästi höyryssä pastakattilan päällä.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kukkakaali-misopasta:

  • 1 (400 g) kukkakaali
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 chili
  • 300 g pennepastaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 dl ruokakermaa
  • 4 rkl misotahnaa
  • 1 rkl sitruuna- tai limetinmehua tai risiviinietikkaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 dl raastettua parmesaanijuustoa
  • 1/2 ruukku basilikaa

Valmistusohje

Kukkakaali-misopasta tehdään helposti näin:

1. Huuhtele kukkakaali, leikkaa puoliksi, irrottele kukinnot ja leikkaa pienemmiksi paloiksi, viipaloi kanta ja mahdolliset lehdet. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Huuhtele chili, halkaise, poista siemenet ja hienonna.

2. Kiehauta vettä isossa kattilassa. Lisää pasta ja ripaus suolaa. Nosta kattilan päälle siivilä, jossa on kukkakaalit. Aseta päälle kansi tai alumiinifolio. Kypsennä pastaa pakkauksen ohjeen mukaisen ajan. Kukkakaalit höyrystyvät siivilässä kypsiksi pastan kanssa samassa ajassa. Valuta kypsä pasta lävikössä ja kaada takaisin kattilaan.

3. Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää valkosipulit ja chilit, paista pari minuuttia. Lisää ruokakerma, misotahna, mehu tai etikka ja ripaus suolaa. Kiehauta. Lisää joukkoon siivilässä höyrystyneet kukkakaalit ja parmesaanijuustoraaste. Sekoita kukkakaali-misokastike kypsän pastan joukkoon. Viimeistele kukkakaali-misopasta basilikalla.

Katso myös: Kukkakaali on keventäjän kaveri – 5 ohjetta, joiden avulla loihdit kukkakaalista hyvää ja herkullista tarjottavaa

Katso myös Kotiliesi.fi: Kasvispasta 5 x –  helpot ja nopeat pastat ilman lihaa

X