Reseptit

Kukkakaali-papusalaatti

Kukkakaali-papusalaatti viimeistellään yrttiöljyllä. Eri väriset kukkakaalit tekevät salaatista mielenkiintoisen.

Teksti:
Maija Silvennoinen
Kuvat:
Hanne Manelius

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kukkakaali-papusalaatti

  • 600 g eri väristä kukkakaalia
  • 3 vartta kevätsipulia
  • jauhettua mustapippuria maun mukaan
  • 1 prk (230 g) kypsiä kidneypapuja
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 35 g tuoretta minttua ja basilikaa
  • 1/4 tl sokeria

Basilikaöljy

  • 1 ruukku basilikaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 1/2 dl rypsiöljyä
  • 1/4 tl suolaa

Lisäksi

  • 2 dl paksua jogurttia

Valmistusohje

Kukkakaali-papusalaatti tehdään helposti näin:

1. Valmista ensin yrttiöljy: Laita kaikki ainekset kulhoon ja hienonna sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi.

2. Paloittele ja kiehauta kukkakaalit nopeasti kiehuvassa vedessä ja jäähdytä. Hienonna kevätsipulin varret
ja valuta kypsät kidneypavut. Purista sitruunasta mehu ja hienonna yrtit.

3. Sekoita kaikki salaattiainekset ja mausta yrttiöljyllä. Revi salaatinlehdet tarjoiluastiaan ja laita salaatti kulhoon. Nauti kukkakaali-papusalaatti jogurtin kera.

Katso myös: Kukkakaali-linssisalaatti

Katso myös Kotiliesi.fi: Kukkakaalivillitys tarttui suomalaisiin – 10 helppoa reseptiä hittikasviksen käyttöön

X