Kukkakaali-papusalaatti
Kukkakaali-papusalaatti viimeistellään yrttiöljyllä. Eri väriset kukkakaalit tekevät salaatista mielenkiintoisen.
Ainekset
Kukkakaali-papusalaatti
- 600 g eri väristä kukkakaalia
- 3 vartta kevätsipulia
- jauhettua mustapippuria maun mukaan
- 1 prk (230 g) kypsiä kidneypapuja
- 1/2 sitruunan mehu
- 35 g tuoretta minttua ja basilikaa
- 1/4 tl sokeria
Basilikaöljy
- 1 ruukku basilikaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 1/2 dl rypsiöljyä
- 1/4 tl suolaa
Lisäksi
- 2 dl paksua jogurttia
Valmistusohje
Kukkakaali-papusalaatti tehdään helposti näin:
1. Valmista ensin yrttiöljy: Laita kaikki ainekset kulhoon ja hienonna sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi.
2. Paloittele ja kiehauta kukkakaalit nopeasti kiehuvassa vedessä ja jäähdytä. Hienonna kevätsipulin varret
ja valuta kypsät kidneypavut. Purista sitruunasta mehu ja hienonna yrtit.
3. Sekoita kaikki salaattiainekset ja mausta yrttiöljyllä. Revi salaatinlehdet tarjoiluastiaan ja laita salaatti kulhoon. Nauti kukkakaali-papusalaatti jogurtin kera.
Katso myös: Kukkakaali-linssisalaatti
Katso myös Kotiliesi.fi: Kukkakaalivillitys tarttui suomalaisiin – 10 helppoa reseptiä hittikasviksen käyttöön
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous