Reseptit

Kukkakaali-pinaattikeitto

Kuohkea kukkakaali-pinaattikeitto nautitaan tuoreen ja mehevän leivän kanssa alkupalana tai kevyenä lounaa.
Teksti: Emma Suominen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg kukkakaalia
  • 150 g pinaattia
  • 1 l kasvislientä
  • 3 dl kevyt maitoa
  • 1 kpl sipuli
  • 1 kpl valkosipulinkynsi
  • 1 rkl öljyä
  • 2 tl suolaa
  • ripaus valkopippuria

Kukkakaalipinaattikeiton koristeluun:

  • 50 g tuoretta pinaattia
  • 5 dl rypsiöljyä
  • suolaa

Valmistusohje

Kukkakaali-pinaattikeitossa on energiaa vain 145 kcal/annos, joten se sopii hyvin kevyttä ruokavaliota noudattaville.

  1. Irrota kukkakaalista nuput ja hienonna sipulit. Kuullota nuput ja sipulit rasvassa kattilassa miedolla lämmöllä ja lisää mausteet. Sekoita koko ajan, jotta kasvikset saavat vaalean pinnan ja miedon maun. Lisää vesi ja anna hautua kannen alla kypsäksi.
  2. Nosta kattila liedeltä, lisää pinaatti sekä lämmitetty maito. Soseuta tehosekoittimella samettisen pehmeäksi. Lisää tarvittaessa nestettä ja suolaa.
  3. Kuumenna öljy 180-asteiseksi ja pudota tuoreet pinaatit öljyn joukkoon 10–15 sekunnin ajaksi. Nosta rapeat pinaatit reikäkauhalla talouspaperille ja mausta heti suolalla. Koristele kukkakaalipinaattikeitto.

Ohje: Alex Nurmi

X