Kukkakaali-savukalasalaatti
Kukkakaali-savukalasalaatissa on pohjana pannulla pikaisesti paahdettua kukkakaalia ja mukana mustikoita sekä savukalaa. Salaattiin sopii kaikenlainen savukala, kuvan annoksessa on savusilakkaa.
Ainekset
Kukkakaali-savukalasalaatti
- 1 kukkakaali
- 1 rkl öljyä
- 1/4 tl suolaa
- 3 rkl tilliä ja/tai ruohosipulia hienonnettuna
- 2 dl herneitä
- 50 g babypinaattia
- 2 dl pensasmustikoita
- 400 g savukalaa
Kastike
- 1/2 sitruunan mehu
- 1/2 dl rypsiöljyä
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
Valmistusohje
Kukkakaali-savukalasalaatti tehdään helposti näin:
1. Puolita kukkakaali ja hienonna puolikkaat karkeaksi rouheeksi. Kuumenna öljy pannulla ja paista kukkakaalirouhetta sekoitellen noin 3 minuuttia. Mausta suolalla ja tilli tai ruohosipulisilpulla.
2. Keitä herneitä pari minuuttia ja jäähdytä ne siivilässä kylmällä vedellä.
3. Jaa kukkakaalirouhe lautasille, lisää päälle herneet, pinaatin lehdet, mustikat ja perattu savukala.
4. Sekoita kastike ja kaada annosten päälle.
Katso myös Kotiliesi.fi: Kukkakaali on noussut Suomessa trendiherkuksi – valitse lempparisi Kotilieden suosituimmista resepteistä
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous