Reseptit

Kukkakaali-savukalasalaatti

Kukkakaali-savukalasalaatissa on pohjana pannulla pikaisesti paahdettua kukkakaalia ja mukana mustikoita sekä savukalaa. Salaattiin sopii kaikenlainen savukala, kuvan annok­sessa on savusilakkaa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kukkakaali-savukalasalaatti

  • 1 kukkakaali
  • 1 rkl öljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 3 rkl tilliä ja/tai ruohosipulia hienonnettuna
  • 2 dl herneitä
  • 50 g babypinaattia
  • 2 dl pensasmustikoita
  • 400 g savukalaa

Kastike

  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1/2 dl rypsiöljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria

Valmistusohje

Kukkakaali-savukalasalaatti tehdään helposti näin:

1. Puolita kukkakaali ja hienonna puolikkaat karkeaksi rouheeksi. Kuumenna öljy pannulla ja paista kukkakaalirouhetta sekoitellen noin 3 minuuttia. Mausta suolalla ja tilli­ tai ruohosipulisilpulla.

2. Keitä herneitä pari minuuttia ja jäähdytä ne siivilässä kylmällä vedellä.

3. Jaa kukkakaalirouhe lautasille, lisää päälle herneet, pinaatin­ lehdet, mustikat ja perattu savukala.

4. Sekoita kastike ja kaada annosten päälle.

Katso myös: Kukkakaali on keventäjän kaveri – 5 ohjetta, joiden avulla loihdit kukkakaalista hyvää ja herkullista tarjottavaa

Katso myös Kotiliesi.fi: Kukkakaali on noussut Suomessa trendiherkuksi – valitse lempparisi Kotilieden suosituimmista resepteistä

X