Reseptit

Kukkakaali-savulohispagetti

Viikonlopuksi valmistuu vähän parempi pasta savukalasta ja paahdetusta kukkakaalista.

Teksti:
KATRI SCHRÖDER
Kuvat:
Niclas Mäkelä/Otavamedia

Nopean savulohipastan kastike sekoitetaan ranskankermasta, sitruunasta ja kapriksista.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kukkakaali-savulohispagetti:

  • 1 pieni kukkakaali
  • 4 rakuunan oksaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria
  • 250-300 g spagettia
  • 1 prk (150 g) ranskankermaa
  • 1 luomusitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 1 rkl kapriksia
  • 300 g savulohta

Valmistusohje

1. Lämmitä uuni 250 asteeseen. Paloittele kukkakaali reiluiksi kukinnoiksi. Viipaloi kukinnot ja levitä ne leivinpaperoidun uunipellin päälle. Katkaise rakuunan oksat kahtia ja nosta kukkakaalien viereen. Pirskota päälle oliiviöljy ja mausta kevyesti. Paahda 15 minuuttia.

2. Keitä spagetti suolalla maustetussa runsaassa vedessä napakan kypsäksi. Valuta pasta ja säästä muutama ruokalusikallinen keitinlientä.

3. Laita keitetty pasta takaisin kattilaan ja lisää ranskankerma ja säästetty keitinliemi. Raasta joukkoon sitruunankuori ja lisää mehu sekä kaprikset. Sekoita ainekset.

4. Nostele lautaselle spagettia, paloiteltua savulohta ja paahdettua kukkakaalia. Koristele rakuunan oksilla.

X