Kukkakaalibiryani
Mausteisen kukkakaalibiryanin kruunaa luonnonjogurtti ja paahdetut mantelit.
Ainekset
- 2 dl tummaa basmatiriisiä
- 1 rkl öljyä + 1 rkl voita
- 1 hienonnettu sipuli
- 2 hienonnettua valkosipulinkynttä
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl kurkumaa
- 0.5 tl kanelia
- 5 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 3 rkl keltaisia rusinoita
- 1 pieni kukkakaali
- 1 dl pakasteherneitä
Lisäksi:
- paistettuja sipulirenkaita paahdettuja manteleita
Valmistusohje
1. Huuhdo basmatiriisi. Kuumenna öljy ja voi kattilassa, lisää mausteet ja sipulit. Kuumenna hetki sekoitellen. Lisää riisit, vesi ja suola. Hauduta riisiä hiljalleen 20-30 minuuttia. Lisää nestettä tarvittaessa.
2. Jaa kukkakaali pieniksi kukinnoiksi. Paista kukkakaalia öljyssä pannulla 5-7 minuuttia, lisää kukkakaali ja rusinat melkein kypsän riisin joukkoon. Lisää
lopuksi herneet. Lisää ruoan pinnalle 1-2 paistettua sipulia ja paahdettuja manteleita. Tarjoa jogurtin kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous