Reseptit

Kukkakaaligratiini

Herkullisella juustokastikkeella ja leivänmuruilla kuorrutettu kukkakaali on liharuokien itseoikeutettu kumppani.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kukkakaaligratiini

  • 1 kpl iso kukkakaali
  • 50 g voita
  • 3 rkl jauhoja
  • 4 dl lämmintä täysmaitoa
  • 1 rkl dijonsinappia
  • 1/4 tl cayennenpippuria
  • 1/4 tl suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 1 dl parmesaania
  • 1 dl leivänmurusia
  • 100 g gruyèrejuustoa

Valmistusohje

Kukkakaaligratiini valmistuu näin helposti:

1. Keitä tai höyrytä kukkakaalit puolikypsiksi. Valuta huolella ja nosta kokonaiset kukkakaalit voideltuun uunivuokaan.

2. Sulata rasva teflonpintaisessa kattilassa. Lisää jauhot hyvin sekoittaen ja anna seoksen kiehahtaa. Varo ruskistamasta. Kaada joukkoon lämmin maito samalla sekoittaen. Anna kastikkeen kiehahtaa ja nosta se syrjään liedeltä. Mausta sinapilla, cayennenpippurilla, suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Lisää parmesaani ja anna kastikkeen kiehua, kunnes juusto sulaa.

3. Valuta kuorrutuskastike kukkakaalin päälle ja vuokaan. Ripottele pinnalle leivänmuruset ja hienoksi raastettu juusto. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.

4. Tarjoa kukkakaaligratiini sellaisenaan kasvisruokana rapean salaatin ja tuoreen leivän, esimerikiksi rosmariinileivän kanssa tai broileriruokien lisukkeena.

Katso myös Kotiliesi.fi: Kukkakaalivillitys tarttui suomalaisiin – 10 helppoa reseptiä hittikasviksen käyttöön

X