Kukkakaaligratiini
Herkullisella juustokastikkeella ja leivänmuruilla kuorrutettu kukkakaali on liharuokien itseoikeutettu kumppani.
Ainekset
Kukkakaaligratiini
- 1 kpl iso kukkakaali
- 50 g voita
- 3 rkl jauhoja
- 4 dl lämmintä täysmaitoa
- 1 rkl dijonsinappia
- 1/4 tl cayennenpippuria
- 1/4 tl suolaa
- rouhittua mustapippuria
- 1 dl parmesaania
- 1 dl leivänmurusia
- 100 g gruyèrejuustoa
Valmistusohje
Kukkakaaligratiini valmistuu näin helposti:
1. Keitä tai höyrytä kukkakaalit puolikypsiksi. Valuta huolella ja nosta kokonaiset kukkakaalit voideltuun uunivuokaan.
2. Sulata rasva teflonpintaisessa kattilassa. Lisää jauhot hyvin sekoittaen ja anna seoksen kiehahtaa. Varo ruskistamasta. Kaada joukkoon lämmin maito samalla sekoittaen. Anna kastikkeen kiehahtaa ja nosta se syrjään liedeltä. Mausta sinapilla, cayennenpippurilla, suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Lisää parmesaani ja anna kastikkeen kiehua, kunnes juusto sulaa.
3. Valuta kuorrutuskastike kukkakaalin päälle ja vuokaan. Ripottele pinnalle leivänmuruset ja hienoksi raastettu juusto. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.
4. Tarjoa kukkakaaligratiini sellaisenaan kasvisruokana rapean salaatin ja tuoreen leivän, esimerikiksi rosmariinileivän kanssa tai broileriruokien lisukkeena.
Katso myös Kotiliesi.fi: Kukkakaalivillitys tarttui suomalaisiin – 10 helppoa reseptiä hittikasviksen käyttöön
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous