Reseptit

Kukkakaalikeitto

Kukkakaalikeiton maku tehostuu, kun päälle ripottelee paahdettua siemensekoitusta.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kukkakaalikeitto

  • 700 g kukkakaalia
  • 1 iso sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • tilkka rypsiöljyä
  • 1 1/2 tl anista jauhettuna
  • 1 tl chilijauhetta
  • n. 1 l kasvislientä
  • 1–2 rkl sitruunamehua
  • (suolaa)

siemensekoitus:

  • 1 dl kurpitsan- ja auringonkukansiemeniä
  • 1 tl oliiviöljyä
  • 2 tl sitruunamehua
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 rkl tuoretta sitruuna
  • sitruunatimjamia

Valmistusohje

Kukkakaalikeitto valmistuu Teresa Välimäen ohjeella helposti näin:

1. Paloittele kukkakaali (myös varsi) ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä ja lisää kasvikset sekä mausteet. Kuullota hetki ja lisää kasvislientä niin, että kasvikset peittyvät. Keitä hiljaa poreillen niin, että kukkakaali on kypsää.

2. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja mausta sitruunamehulla. Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa. Notkista keittoa tarvittaessa vedellä.

3. Paahda siemeniä hetki kuumalla paistinpannulla. Kaada ne kulhoon ja lisää mausteet.

4. Annostele kukkakaalikeitto lautasille ja lusikoi päälle siemeniä.

Vinkki: Kokeile myös italialaista kukkakaalikeittoa tai paahdettua ja mausteista kukkakaalikeittoa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Kaalikeitto on kotiruokien ikiklassikko – kokosimme Kotilieden parhaat ohjeet eri kaaleista

X