Reseptit 21.8.2014

Kukkakaalikeitto

Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

700 g kukkakaalia
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
tilkka rypsiöljyä
1.5 tl anista jauhettuna
1 tl chilijauhetta
n. 1 l kasvislientä
1–2 rkl sitruunamehua
(suolaa)

siemensekoitus:

1 dl kurpitsan- ja auringonkukansiemeniä
1 tl oliiviöljyä
2 tl sitruunamehua
suolaa ja mustapippuria
1 rkl tuoretta sitruuna
sitruunatimjamia

Valmistusohje

Samettisen kukkakaalikeiton pinnalle ripoteltava siemensekoitus tuo keittoon mukavasti suutuntumaa.

1. Paloittele kukkakaali (myös varsi) ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä ja lisää kasvikset sekä mausteet. Kuullota hetki ja lisää kasvislientä niin, että kasvikset peittyvät. Keitä hiljaa poreillen niin, että kukkakaali on kypsää.

2. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja mausta sitruunamehulla. Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa. Notkista keittoa tarvittaessa vedellä.

3. Paahda siemeniä hetki kuumalla paistinpannulla. Kaada ne kulhoon ja lisää mausteet.

4. Annostele keitto lautasille ja lusikoi päälle siemeniä.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi