Reseptit

Kukkakaalipihvit

Kukkakaalipihvit saavat makua paprikatahnasta ja rapean rapsakan pinnan pankojauhoista. Grillissä kukkakaalit kypsyvät meheviksi herkuiksi.

Teksti:
Maija Silvennoinen
Kuvat:
Hanne Manelius

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kukkakaalipihvit:

  • 2 keskikokoista tiivistä kukkakaalia
  • 1 dl pankojauhoja tai korppujauhoja

Paprikatahna:

  • 1 paprika
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 rkl tomaattipyreetä

Paistamiseen:

  • 2 rkl öljyä

Valmistusohje

Kukkakaalipihvit tehdään näin helposti ja nopeasti:

1. Aloita kukkakaalipihvien valmistus tekemällä ensin paprikatahna. Pese ja paloittele paprika. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynsi. Soseuta paprikatahnan ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.

2. Käsittele sen jälkeen kukkakaalit. Leikkaa kukkakaaleista neljä noin 3 cm:n viipaletta eli pihviä. Ylijääneistä kukkakaalin paloista voit valmistaa vihreän kukkakaalipyreen.

3. Sivele kaalipihvit kummaltakin puolelta reilusti paprikatahnalla. Pane panko- tai korppujauhoa lautaselle ja mausta jauhot ripauksella suolaa. Pyöräytä pihvit jauhoissa molemmin puolin.

4. Paista pihvit valurautaparilalla tai paistinpannulla grillissä kunnes kukkakaali on kypsää ja kauniin väristä. Nauti kukkakaalipihvit vihreän kukkakaalipyreen kera.

Katso myös: Paahdettu inkivääri-kukkakaalin resepti

Katso myös Kotiliesi.fi:  Grillattu kukkakaali ja valkosipuliruohovoita

X