kukkakaalipihvit
Reseptit

Kukkakaalipihvit

Kukkakaalipihvit saavat makua paprikatahnasta ja rapean rapsakan pinnan pankojauhoista. Grillissä kukkakaalit kypsyvät meheviksi herkuiksi.
Teksti: Maija Silvennoinen Kuvat: Hanne Manelius

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kukkakaalipihvit:

  • 2 keskikokoista tiivistä kukkakaalia
  • 1 dl pankojauhoja tai korppujauhoja

Paprikatahna:

  • 1 paprika
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 rkl tomaattipyreetä

Paistamiseen:

  • 2 rkl öljyä

Valmistusohje

Kukkakaalipihvit tehdään näin:

1. Paloittele paprika. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynsi. Soseuta paprikatahnan ainekset sauvasekoittimella.

2. Leikkaa kukkakaaleista neljä 3 cm:n viipaletta. Valmista ylijääneistä kukkakaaleista vihreä kukkakaalipyree.

3. Sivele kukkakaalipihvit kummaltakin puolelta reilusti paprikatahnalla. Pane panko- tai korppujauhoa lautaselle ja maus-ta ripauksella suolaa. Pyöräytä kukkakaalipihvit jauhoissa molemmin puolin.

4. Paista kukkakaalipihvit valurautaparilalla tai paistinpannulla grillissä kunnes kukkakaali on kypsää ja kauniin väristä. Nauti kukkakaalipihvit vihreän kukkakaalipyreen kera.

Katso myös: Paahdettu inkivääri-kukkakaali

Katso myös Kotiliesi.fi:  Grillattu kukkakaali ja valkosipuliruohovoita

X