Kukkakaalipihvit
Kukkakaalipihvit saavat makua paprikatahnasta ja rapean rapsakan pinnan pankojauhoista. Grillissä kukkakaalit kypsyvät meheviksi herkuiksi.
Ainekset
Kukkakaalipihvit:
- 2 keskikokoista tiivistä kukkakaalia
- 1 dl pankojauhoja tai korppujauhoja
Paprikatahna:
- 1 paprika
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl jauhettua juustokuminaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 1 rkl tomaattipyreetä
Paistamiseen:
- 2 rkl öljyä
Valmistusohje
Kukkakaalipihvit tehdään näin helposti ja nopeasti:
1. Aloita kukkakaalipihvien valmistus tekemällä ensin paprikatahna. Pese ja paloittele paprika. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynsi. Soseuta paprikatahnan ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.
2. Käsittele sen jälkeen kukkakaalit. Leikkaa kukkakaaleista neljä noin 3 cm:n viipaletta eli pihviä. Ylijääneistä kukkakaalin paloista voit valmistaa vihreän kukkakaalipyreen.
3. Sivele kaalipihvit kummaltakin puolelta reilusti paprikatahnalla. Pane panko- tai korppujauhoa lautaselle ja mausta jauhot ripauksella suolaa. Pyöräytä pihvit jauhoissa molemmin puolin.
4. Paista pihvit valurautaparilalla tai paistinpannulla grillissä kunnes kukkakaali on kypsää ja kauniin väristä. Nauti kukkakaalipihvit vihreän kukkakaalipyreen kera.
Katso myös: Paahdettu inkivääri-kukkakaalin resepti
Katso myös Kotiliesi.fi: Grillattu kukkakaali ja valkosipuliruohovoita
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous