Reseptit

Kukkakaalipizzapohja

Kukkakaalipohja on mehevän maukas, ja se maistuu vain hennosti kukkakaalilta. Esipaista pohjaa ennen täytteiden lisäämistä, jotta pohjasta tulee kiinteä.

Teksti:
SuVI RÜSTER
Kuvat:
Pekka Holmström/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 (500 g) kukkakaali
  • 1 rkl öljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 dl juustoraastetta
  • 1 dl parmesaanijuustoraastetta
  • 3 rkl gluteenittomia kaurajauhoja

Valmistusohje

1. Raasta kukkakaali raastimen karkealla terällä muruiksi. Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää kukkakaalimurut. Paista sekoitellen muutaman minuutin ajan, kunnes kukkakaali hieman ruskistuu ja kuivahtaa. Nosta pannu liedeltä ja anna jäähtyä viitisen minuuttia.

2. Sekoita kukkakaalimurujen joukkoon suola, juustoraaste, parmesaanijuustoraaste ja kaurajauhot. Sekoita voimakkaasti.

3. Levitä seos uuninpellille leivinpaperin päälle mahdollisimman ohueksi levyksi. Paista pohjaa 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Lado päälle mieeisesi pizzatäytteet. Jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia.

Hyvät gluteenittomat pizzat teet myös näillä ohjeilla:

Gluteeniton_herkkusienipizza

Gluteeniton herkkusienipizza

Valkoinen_parsakaalipitsa

Gluteeniton valkoinen parsakaalipizza

Kotiliesi.fi: Kukkakaalipizza parmankinkulla ja viikunalla

X