Reseptit

Kukkakaaliraclette uunissa

Kukkakaaliraclette on ihana iltapala. Voimakkaalla juustolla kuorrutetut kukkakaalit paistuvat uunissa herkullisen rapsakoiksi. Halutessasi voit korvata kukkakaalin keitetyillä perunoilla tai maa-artisokilla.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Kristiina Kurronen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kukkakaaliraclette uunissa:

  • 1 iso (700 g) kukkakaali
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/2 tl jauhettua muskottipähkinää
  • 200 g raclettejuustoa tai appenzellerjuustoa

Valmistusohje

1. Pese kukkakaali, irrottele kukinnot ja leikkaa varsi viipaleiksi. Levitä kukkakaalit leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele päälle suolaa ja muskottipähkinää.

2. Viipaloi juusto tarvittaessa juustohöylällä. Levitä juustoviipaleet kukkakaalien päälle.

3. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes kukkakaalit tuntuvat hieman pehmeiltä mutta ovat vielä napakoita. Tarjoile leivän kanssa tai kalan lisukkeena.

X