Kukkakaalisalaatti
Kukkakaali saa kaverikseen myös greippiä ja oliiveja.
Ainekset
- 1 kukkakaali
- 2 greippiä
- 12-15 mustaa oliivia
- 4 kevätsipulinvartta
- 1 dl siemenseosta, esim. auringonkukan-, kurpitsan- ja pinjansiemeniä
- 1 rasia salaattisekoitusta
- 3 rkl hienonnettua persiljaa
Kastike
- 3 rkl sitruunamehua
- 1.5 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl vettä
- 1 rkl sinappia
- ¼ tl suolaa
- rouhittua viherpippuria
Valmistusohje
1. Huuhtele kukkakaali ja koverra pois kova kanta terävällä veitsellä. Leikkaa kukkakaali viipaleiksi. Pilko lopuksi myös varsi. Leikkaa greippi kalvottomiksi lohkoiksi ja kuutioi ne.
2. Valuta oliivit ja hienonna kevätsipulit. Paahda kuivalla ja kuumalla teflonpannulla siemeniä hetken aikaa, kunne ne alkavat tuoksua ja saavat hieman väriä. Varo kuitenkin polttamasta.
3. Sekoita kulhossa kukkakaalit, greipit, oliivit ja hienonnettu kevätsipuli keskenään. Levitä tarjoiluvadille juuri ennen tarjoilua salaattisekoitus ja ripottele päälle kukkakaaliseos, siemenet ja hienonnettua persiljaa.
4. Sekoita kastikkeen ainekset erikseen ja valuta salaatin pinnalle.
1200 kJ (280 kcal) 1 annos
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous