Reseptit

Kukkakaalisalaatti

Kukkakaali saa kaverikseen myös greippiä ja oliiveja.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kukkakaali
  • 2 greippiä
  • 12-15 mustaa oliivia
  • 4 kevätsipulinvartta
  • 1 dl siemenseosta, esim. auringonkukan-, kurpitsan- ja pinjansiemeniä
  • 1 rasia salaattisekoitusta
  • 3 rkl hienonnettua persiljaa

Kastike

  • 3 rkl sitruunamehua
  • 1.5 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl vettä
  • 1 rkl sinappia
  • ¼ tl suolaa
  • rouhittua viherpippuria

Valmistusohje

1. Huuhtele kukkakaali ja koverra pois kova kanta terävällä veitsellä. Leikkaa kukkakaali viipaleiksi. Pilko lopuksi myös varsi. Leikkaa greippi kalvottomiksi lohkoiksi ja kuutioi ne.

2. Valuta oliivit ja hienonna kevätsipulit. Paahda kuivalla ja kuumalla teflonpannulla siemeniä hetken aikaa, kunne ne alkavat tuoksua ja saavat hieman väriä. Varo kuitenkin polttamasta.

3. Sekoita kulhossa kukkakaalit, greipit, oliivit ja hienonnettu kevätsipuli keskenään. Levitä tarjoiluvadille juuri ennen tarjoilua salaattisekoitus ja ripottele päälle kukkakaaliseos, siemenet ja hienonnettua persiljaa.

4. Sekoita kastikkeen ainekset erikseen ja valuta salaatin pinnalle.

1200 kJ (280 kcal) 1 annos

X