Reseptit

Kukkakaalitofupata ja kuminalla maustettua riisiä

Jogurtti tuo lempeyttä mausteiseen kukkakaalitofupataan, kumina antaa lisukeriisille uutta makua.

Teksti:
Emma Suominen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kukkakaalitofupata:

  • 300 g kukkakaalin kukintoja
  • 200 g tofua
  • 100 g kidneypapuja säilöttynä
  • 1 keltasipuli
  • 1 punainen paprika
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 2 rkl keltaista curry- tai tandoorimaustetahnaa
  • 4 dl kasvislientä
  • 2 dl turkkilaista jogurttia

Kuminalla maustettu riisi:

  • 3 dl jasmiini- tai basmatiriisiä
  • 6 dl vettä tai kasvislientä
  • 1.5 tl kuminan siemeniä

Valmistusohje

 

1. Keitä riisi kuminalla maustetussa nesteessä pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Leikkaa kasvikset paloiksi ja kuullota niitä kasarissa. Lisää currytahna ja jatka paistamista hetken aikaa.
3. Lisää kasvisliemi ja anna kasvisten hautua 10 minuutin ajan.
4. Kuutioi tofu ja paista kuutiot erillisellä pannulla. Lisää ne kasariin lopuksi jogurtin kanssa. Tarkista maku ja tarjoa pata riisin kera.

Ohje: Alex Nurmi

X