Reseptit

Kukkoa valkoviinissä

Kukkoa valkoviinissä on vanhan ranskalaisen maalaisruoan astetta kepeämpi versio. Yleensä ruokaan käytetään punaviiniä, mutta broilerin hauduttaminen valkoviinissä tekee mausta raikkaamman. Mehevin lopputulos syntyy broilerin paistileikkeistä, mutta koipi-reisipalat sopivat yhtä hyvin ruokaan.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kukkoa valkoviinissä

  • n. 1 kg broilerin paistileikkeitä
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • voi-öljyseosta
  • 1 rasia herkkusieniä
  • 1 pkt (170 g) pekonia
  • 8-10 pikkusipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 5 dl kuivaa valkoviiniä
  • 2 dl vettä
  • 1 kanaliemikuutio
  • 2 tl dijoninsinappia
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 tl kuivattua timjamia tai 5 timjamin oksaa

Valmistusohje

Kukkoa valkoviinissä tehdään helposti näin:

1. Ota broilerileikkeet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista. Mausta leikkeet suolalla ja pippurilla. Puolita isoimmat leikkeet ennen ruskistamista.

2. Puhdista ja puolita herkkusienet. Silppua pekoni. Kuori sipulit ja puolita isoimmat. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.

3. Kuumenna voi-öljyseos pannulla, ruskista broileripalat molemmin puolin pannulla parissa erässä ja siirrä pataan tai uunivuokaan. Huuhdo pannu vedellä ja kaada vesi pataan. Lisää päälle herkkusienet.

4. Ruskista pekoni pannulla, laita pataan. Paista sipuleihin vähän väriä pekonin rasvassa. Laita sipulit ja valkosipulinkynnet pataan. Kaada viini pannulle, murenna sekaan liemikuutio ja kiehauta. Kaada viini ainesten päälle. Lisää sinappi ja muut mausteet.

5. Kypsennä pataa 175-asteisessa uunissa reilun tunnin ajan. Jos haluat liemestä sakeamman, suurusta se Maizena-suurusteella tai kermaan sekoitetulla maissitärkkelyksellä. Anna padan vielä kypsyä noin 10 minuuttia suuruksen lisäämisen jälkeen. Tarjoa lisäksi keitettyä riisiä.

Katso myös: Pataruoasta riittää syötävää isommallekin porukalle – 6 parasta pataruokaa

Katso myös Kotiliesi.fi: Kanapata hautuu hissukseen – kurkista helpot ja hurmaavat patareseptit broilerista

X