Reseptit

Kukonpoikaa ja kurpitsaa

10.5.2012 Teksti: Taina Salovaara

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Kiitos
Savujuustolla täytetyt kurpitsat toimivat loistavasti kukonpojan lisukkeena. Sitruuna puolestaan antaa lihalle lisämakua.

Ainekset

2 Viskilän tilan kukonpoikaa
2 luomusitruunaa
8 isoa valkosipulinkynttä
2 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
2 rkl öljyä
2 rkl voisulaa
2 tl provencelaista yrttisekoitusta

Lisäksi:

1 dl iso butternutkurpitsa
100 g savujuustoa raasteena
silputtua persiljaa

Valmistusohje

Sulata kukonpojat jääkaapissa.  Leikkaa pestyt sitruunat kuorineen lohkoiksi. Ripottele kukkojen sisään suolaa ja yrttisekoitusta. Täytä linnut kuorituilla valkosipulin kynsillä ja sitruunoilla. Sido linnut tiiviiksi paketiksi. Sekoita öljy voisulaan, lisää suola ja pippuri. Sivele linnuille.

Pane kukot vuokaan rintapuoli ylöspäin. Pistä nahkaan reikiä, jotta pinnasta tulee rapea. Kypsennä 225 asteessa 15 minuuttia, laske lämpö 175 asteeseen ja kypsennä noin 40 minuuttia. Hiero lintujen pintaan öljytilkkaan sekoitettua yrttiseosta kypsennyksen loppuvaiheessa.

Kypsennä kukkojen kanssa öljyllä sivellyt ja maustetut kurpitsan puolikkaat. Kypsennä niitä ensin 45 minuuttia. Nosta uunin lämpö 225 asteeseen ja täytä kurpitsat savujuustolla. Kypsennä kunnes juusto sulaa ja saa väriä.

Resepti: Sari Pekkala, Liike 51

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme