Reseptit

Kulebjaka - savulohipiiras

Voitaikinaan leivottu savulohipiirakka on klassikko.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 pkt valmista voitaikinaa

täyte:

  • 2 dl riisiä
  • vettä
  • mineraalisuolaa
  • 4 munaa
  • 300-400 g graavi- tai kylmäsavulohta
  • 1 nippu tuoretta tilliä
  • ripaus mineraalisuolaa
  • ripaus valkopippuria

voiteluun:

  • 1 muna

Valmistusohje

Keitä riisit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Keitä munia noin kahdeksan minuuttia ja jäähdytä ne kylmällä vedellä.

Kauli taikina pellin kokoiseksi levyksi ja nosta levy leivinpaperin päälle pellille. Aseta levyn toiseen reunaan puolet keitetystä riisistä. Levitä päälle kala- ja munaviipaleet sekä hienonnettu tilli. Levitä päälle loput riisistä. Nosta levyn toinen puoli leivinpaperin avulla kanneksi. Ummista reunat hyvin, voitele pinta munalla ja pistele se haarukalla.

Paista 200 asteen uuninlämmössä noin 35 minuuttia.

Vihje:

Voit jättää pienen palan taikinaa ja ottaa siitä taikinapyörällä tai terävällä veitsellä nauhoja tai muita koristeita piirakan pinnalle. Kiinnitä koristeet munan avulla ja voitele nekin lopuksi.

X