Kulebjaka - savulohipiiras
Voitaikinaan leivottu savulohipiirakka on klassikko.
Ainekset
- 1 pkt valmista voitaikinaa
täyte:
- 2 dl riisiä
- vettä
- mineraalisuolaa
- 4 munaa
- 300-400 g graavi- tai kylmäsavulohta
- 1 nippu tuoretta tilliä
- ripaus mineraalisuolaa
- ripaus valkopippuria
voiteluun:
- 1 muna
Valmistusohje
Keitä riisit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Keitä munia noin kahdeksan minuuttia ja jäähdytä ne kylmällä vedellä.
Kauli taikina pellin kokoiseksi levyksi ja nosta levy leivinpaperin päälle pellille. Aseta levyn toiseen reunaan puolet keitetystä riisistä. Levitä päälle kala- ja munaviipaleet sekä hienonnettu tilli. Levitä päälle loput riisistä. Nosta levyn toinen puoli leivinpaperin avulla kanneksi. Ummista reunat hyvin, voitele pinta munalla ja pistele se haarukalla.
Paista 200 asteen uuninlämmössä noin 35 minuuttia.
Vihje:
Voit jättää pienen palan taikinaa ja ottaa siitä taikinapyörällä tai terävällä veitsellä nauhoja tai muita koristeita piirakan pinnalle. Kiinnitä koristeet munan avulla ja voitele nekin lopuksi.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous