Mainos Reseptit

Kulinaari: Tonnikala-avokadosalaattitacot Friggs riisikakuista

10.2.2016 Teksti: Kulinaari Kuvat: Kulinaari

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Ainekset

Avokadomajoneesi

1 kypsä avokado
1–2 rkl sitruunamehua
100 g turkkilaista jogurttia
1 tl siideriviinietikkaa
1 tl suolaa
hyppysellinen sokeria

Tonnikala-avokadosalaatti

1 1/2 prk vaaleaa tonnikalaa vedessä tai öljyssä hyvin valutettuna
100 g punaista tai oranssia paprikaa pieninä kuutioina
1 keskikokoinen maustekurkku pieninä kuutioina
1/2 dl tuoretta tilliä hienonnettuna
5 dl murustettuja FRIGGS-riisikakkuja (esim. chiansiemen & merisuola)
FRIGGS-riisikakkuja (esim. hampunsiemen & mustapippuri)

Valmistusohje

1. Aloita tekemällä avokadomajoneesi. Halkaise avokado ja poista kivi. Lusikoi hedelmäliha keskikokoiseen kulhoon. Lisää sitruunamehu heti hedelmälihan pinnalle tummumisen estämiseksi.

2. Soseuta avokado sauvasekoittimella tasaiseksi kermaiseksi tahnaksi. Lisää jogurtti, etikka, suola ja sokeri ja sekoita tasaiseksi pallovispilällä. Maista ja säädä maku sopivan hapokkaaksi ja suolaiseksi.

3. Riko valutetun tonnikalan rakennetta hieman. Isompiakin paloja saa silti jäädä. Sekoita avokadomajoneesin joukkoon tonnikala, hienonnetut paprika ja maustekurkku sekä tilli. Lopuksi sekoita tasaisesti joukkoon murennetut FRIGGS-riisikakut.

4. Levitä työtasolle parillinen määrä FRIGGS-riisikakkuja ja täytä puolet salaatilla. Paina toinen riisikakku napakasti salatin päälle ja leikkaa koko komeus keskeltä puoliksi terävällä veitsellä.

5. Tarjoile heti.

Kulinaari-blogi osallistuu Friggsin ja Ruoka.fi:n Tuunaa riisikakku upeaksi välipalaksi –kilpailuun.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *