Mainos Reseptit

Kulinaari: Wasabi-inkivääri-graavilohileivät Friggs riisikakuista

10.2.2016 Teksti: Kulinaari Kuvat: Kulinaari

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos
Kuinka loihtia riisikakuista maittava välipala? Tarvitset vain lohta, wasabia ja inkivääriä!

Ainekset

FRIGGS –riisikakkuja (esimerkiksi chiansiemen & merisuola)

Wasabi-inkiväärigraavilohi

500 g ruodotonta lohifilettä
4 rkl karkeaa merisuolaa
2 rkl kidesokeria
3 rkl raastettua inkivääriä (tai valmista tahnaa)
1 rkl wasbia
tillinoksia
1 noriarkki
leivin- tai voipaperia
foliota
tuorekelmua

Levite:

150 g ranskankermaa
1 rkl sitruunamehua
suolaa
valkopippuria

Lisäksi

sekoitus apilan, sinimailasen ja parsakaalin versoja
rucolan versoja

Valmistusohje

1. Huuhtele lohi ja kuiva sen pinta hyvin talouspaperilla. Levitä työpöydälle arkki voipaperia suojaksi.

2. Sekoita keskenään suola ja sokeri ja levitä seos lohen pinnalle tasaisesti. Sekoita inkivääritahna ja wasabi ja levitä varovasti suola-sokerikerroksen päälle. Lisää pinnalle vielä tillinoksat.

3. Kääri lohi voipaperiin tiukkaan pakettiin ja sen jälkeen folioon ja lopuksi tuorekelmuun. Graavaa kylmässä kevyen painon alla ainakin kaksi päivää. Graavauksen aikana liha luovuttaa paljon nestettä ja kiinteytyy.

4. Pari tuntia ennen tarjoilua puhdista lohen pinta mausteista talouspaperilla. Pintaan saa jäädä hieman mausteseosta, jos pitää voimakkaammasta mausta.

5. Kostuta lohen pintaa hieman kylmällä vedellä ja aseta pinnalle kokonainen nori-arkki. Painele nori kevyesti kiinni lohen pintaan ja kostuta norin pintaa hieman kylmällä vedellä. Kääri uudelleen folioon ja laita tunniksi kylmään tekeytymään.

6. Leikkaa valmiista graavifileestä erittäin terävällä veitsellä noin puolen sentin siivuja hieman vinottain.

7. Sekoita levitettä varten ainekset keskenään, maista ja säädä maku mieleiseksesi.

8. Levitä riisikakut pöydälle ja levitä kullekin hieman ranskankermalevitettä. Nostele pinnalle ilmavasti rucolan versoja tai versosekoitusta. Taittele pinnalle muutama siivu graavattua lohta ja nauti välittömästi.

Kulinaari-blogi osallistuu Friggsin ja Ruoka.fi:n Tuunaa riisikakku upeaksi välipalaksi –kilpailuun.