Reseptit

Kultainen ahvenkeitto

Kirkas ahvenkeitto saa kauniin kultaisen sävynsä hyppysellisestä sahramia.

Teksti:
taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g ahvenfileitä
  • 1/2 tl hienoa merisuolaa
  • 6 perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 fenkoli
  • 1 dl riivittyjä herneitä
  • 1 rkl voita
  • 8 dl kalalientä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 8 kokonaista valkopippuria
  • 1 laakerinlehti
  • hyppysellinen sahramia
  • 1/4 tl hienoa merisuolaa
  • 50 g pinaattia

lisäksi

  • tilliä ja/tai kirveliä
  • 2 dl ranskankermaa

Valmistusohje

1. Mausta ahvenfileet suolalla. Anna maustua sen aikaa, kun valmistat keiton.

2. Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Suikaloi fenkoli. Riivi herneet. Kuumenna voi kattilassa, lisää kasvikset ja kuullota kasvikset kevyesti. Lisää kalaliemi, viini ja mausteet. Anna keiton kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.

3. Lisää kalafileet, alenna lieden lämpötilaa ja anna keiton hautua vielä 5 minuuttia. Lisää pinaatti ja tarkista keiton maku.

4.Nosta kattila pois levyltä, peitäkanella ja anna makujen tekeytyä jonkin aikaa. Ripottele keiton päälle tilliä ja kirveliä, tarjoa lisänä ranskankermaa ja rapeaksi paistettuja ruisleipäkrutonkeja.

Ahven on mainio kala keittoon:

fiini ahvenkeitto

Fiini ahvenkeitto

ahvenkeitto

Ahvenkeitto

ahven-fenkolikeitto

Ahven-fenkolikeitto

Kotiliesi.fi: Keväinen ahvenkeitto

X