Kultainen ahvenkeitto
Kirkas ahvenkeitto saa kauniin kultaisen sävynsä hyppysellisestä sahramia.
Ainekset
- 400 g ahvenfileitä
- 1/2 tl hienoa merisuolaa
- 6 perunaa
- 2 porkkanaa
- 1 fenkoli
- 1 dl riivittyjä herneitä
- 1 rkl voita
- 8 dl kalalientä
- 2 dl valkoviiniä
- 8 kokonaista valkopippuria
- 1 laakerinlehti
- hyppysellinen sahramia
- 1/4 tl hienoa merisuolaa
- 50 g pinaattia
lisäksi
- tilliä ja/tai kirveliä
- 2 dl ranskankermaa
Valmistusohje
1. Mausta ahvenfileet suolalla. Anna maustua sen aikaa, kun valmistat keiton.
2. Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Suikaloi fenkoli. Riivi herneet. Kuumenna voi kattilassa, lisää kasvikset ja kuullota kasvikset kevyesti. Lisää kalaliemi, viini ja mausteet. Anna keiton kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.
3. Lisää kalafileet, alenna lieden lämpötilaa ja anna keiton hautua vielä 5 minuuttia. Lisää pinaatti ja tarkista keiton maku.
4.Nosta kattila pois levyltä, peitäkanella ja anna makujen tekeytyä jonkin aikaa. Ripottele keiton päälle tilliä ja kirveliä, tarjoa lisänä ranskankermaa ja rapeaksi paistettuja ruisleipäkrutonkeja.
Ahven on mainio kala keittoon:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous