Reseptit

Kultainen juuresmuusi

Mikä sen maistuvampi lisuke pääruoalle kuin kultainen juuresmuusi? Muista lisätä muusiin nokare voita, jotta sose saa täyteläistä makua.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Hanna Immonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 jauhoista perunaa
  • 3 porkkanaa
  • 100 g selleriä ja lanttua
  • ripaus kurkumaa
  • pari hyppysellistä muskottia
  • 1 rkl öljyä
  • 1 rkl voita
  • suolaa

Lisäksi

  • 2 sipulia

Valmistusohje

1. Pilko kuoritut juurekset tasakokoisiksi paloiksi. Pane juurekset kattilaan ja lisää sen verran vettä, että palat juuri ja juuri peittyvät. Mausta keitinvesi suolalla. Jos haluat erityisen hehkeän keltaisen muusin, lisää keitinveteen ripaus kurkumaa. Hauduta juurekset aivan kypsiksi.

2. Survo ainekset muusiksi, lisää öljy ja voi ja mausta muskotilla ja suolalla. Leikkaa sipulit hyvin ohuiksi renkaiksi. Paista renkaat kuumassa öljyssä ruskeiksi ja lusikoi muusin päälle.

X