Reseptit

Kuminalla maustettu kalakastike

Vähärasvainen turska pysyy mehevänä, kun nostat sen kastikkeen joukkoon kypsymään raakana. Samalla kala tuo merellistä makua tomaattisen raikkaaseen kastikkeeseen.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Mirva Kakko/Otavamedia

Pakastekala on harmillisesti mauttoman kalan maineessa. Oikein valmistettuna ja muhevasti maustettuna pakastealtaan taviksista valmistuu maukasta ja nopeaa arkiruokaa.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kuminalla maustettu kalakastike:

  • 400 g turskafileetä (pakaste)
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 tl kuminansiemeniä
  • 1 rkl öljyä
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 4 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl jauhettua kanelia
  • 1/4 tl cayennepippuria
  • 2 rkl sitruunanmehua
  • 1 ruukku korianteria

Lisäksi

  • 3 dl täysjyväriisiä
  • noin 4 1/2 dl vettä
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Keitä täysjyväriisi pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi.

2. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Murskaa kuminan siemeniä huhmareessa.

3. Mittaa pannulle öljy, tomaattipyree, valkosipulit ja kumina. Kuumenna ja paista pari minuuttia. Kaada joukkoon vesi. Mausta suolalla, kanelilla ja cayennepippurilla. Anna kastikkeen porista miedolla lämmöllä viitisen minuuttia.

4. Pyyhi turskafileiden pinta kuivaksi talouspaperilla. Leikkaafileet 2–3 osaan. Nosta turskapalat kastikkeen joukkoon. Peitä pannu kannella ja kypsennä noin 6–8 minuuttia. Purista joukkoon sitruunanmehu. Hienonna korianteri ja lisää kastikkeen päälle. Tarjoile kastike täysjyväriisin ja salaatin kanssa.

Lisää tomaattisia kalaruokia arkeen:

välimeren uunikala

Välimeren uunikala

tomaattinen kala-katkarapupata

Tomaattinen kala-katkarapupata

punainen kalapata

Punainen kalapata

Kotiliesi.fi: Rapusilakat

X