Reseptit

Kuningatarkakku

Täytä ja koristele kuningatarkakku mustikoilla ja vadelmilla.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja

  • 125 g voita tai margariinia
  • 1.5 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 3 munaa
  • 1 dl ruokakermaa (rasvaa 5-7 %)
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kardemummaa

Vuokaan

  • voita tai margariinia
  • korppujauhetta

Täyte

  • 1.5 dl mustikoita
  • 1.5 dl vadelmia

Päälle

  • 100 g maustamatonta kevyttuorejuustoa
  • 0.5 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 rkl raastettua sitruunankuorta ja sitruunamehua
  • 2.5 dl vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta
  • 2 dl mustikoita
  • 2 dl vadelmia

Valmistusohje

Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaniljasokeri sekä munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää ruokakerma.

Sekoita keskenään vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos muiden aineiden joukkoon ja sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi. Kaada puolet taikinasta voideltuun ja korppujauhotettuun (irtoreuna)vuokaan. Levitä marjat päälle ja peitä ne lopulla taikinalla.

Paista 175 asteen uuninlämmössä noin 45 minuuttia tai kunnes kakku on keskeltäkin kypsä. Ota kakku uunista ja anna sen vähän jäähtyä.

Irrota vuoan reunat ja nosta kakku vadille tai kumoa kakku tavallisesta vuoasta tarjolle.

Mausta tuorejuusto sokerilla, vaniljasokerilla, raastetulla sitruunankuorella ja sitruunamehulla. Vatkaa vanilliinikastike kovaksi vaahdoksi ja sekoita se tuorejuuston joukkoon. Levitä seos kakun päälle ja koristele kakku marjoilla.

X