
Kuningattaren jäätelökakku
Ainekset
Pohja:
- 150 g ohuita Oreo-keksejä
- 50 g voita
Jäätelö:
- 6 dl vispikermaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 prk (noi 400 g) kondensoitua maitoa
- 6 dl marjoja (mustaherukoita, vadelmia, mustikoita)
Koristeeksi:
- marjoja
- keksimuruja
Valmistusohje
1. Vuoraa irtopohjaisen vuoan (halk. noin 20 cm) pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita keksimurskaan. Painele murska kakkuvuoan pohjalle.
2. Vatkaa kerma vaniljasokerin kanssa vaahdoksi. Soseuta marjat. Sekoita kondensoitu maito ja marjasose kermavaahtoon. Kaada kaksi kolmasosaa jäätelöseoksesta pohjan päälle. Pakasta loput jäätelöstä muovirasiassa, niin voit tehdä siitä palloja tai kuutioita kakun pinnalle.
3. Peitä kakku foliolla ja pakasta vähintään neljä tuntia. Ota kakku huoneenlämpöön noin 20 minuuttia ennen tarjoamista. Irrota se vuoasta ja koristele keksimuruilla, marjoilla ja jäätelöpalloilla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous