Reseptit

Kuningattaren jäätelökakku

Tässä on mainio kakku hellepäiviksi ja yllätysvieraiden varalle. Uunia ei tarvita lainkaan ja marjat kakkuun voi poimia metsästä.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Kristiina Kurronen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohja:

  • 150 g ohuita Oreo-keksejä
  • 50 g voita

Jäätelö:

  • 6 dl vispikermaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 prk (noi 400 g) kondensoitua maitoa
  • 6 dl marjoja (mustaherukoita, vadelmia, mustikoita)

Koristeeksi:

  • marjoja
  • keksimuruja

Valmistusohje

1. Vuoraa irtopohjaisen vuoan (halk. noin 20 cm) pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita keksimurskaan. Painele murska kakkuvuoan pohjalle.

2. Vatkaa kerma vaniljasokerin kanssa vaahdoksi. Soseuta marjat. Sekoita kondensoitu maito ja marjasose kermavaahtoon. Kaada kaksi kolmasosaa jäätelöseoksesta pohjan päälle. Pakasta loput jäätelöstä muovirasiassa, niin voit tehdä siitä palloja tai kuutioita kakun pinnalle.

3. Peitä kakku foliolla ja pakasta vähintään neljä tuntia. Ota kakku huoneenlämpöön noin 20 minuuttia ennen tarjoamista. Irrota se vuoasta ja koristele keksimuruilla, marjoilla ja jäätelöpalloilla.

X