Reseptit

Kuningattaren jäätelökakku

23.7.2019 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Kristiina Kurronen

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Tässä on mainio kakku hellepäiviksi ja yllätysvieraiden varalle. Uunia ei tarvita lainkaan ja marjat kakkuun voi poimia metsästä.

Ainekset

Pohja:

150 g ohuita Oreo-keksejä
50 g voita

Jäätelö:

6 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
1 prk (noi 400 g) kondensoitua maitoa
6 dl marjoja (mustaherukoita, vadelmia, mustikoita)

Koristeeksi:

marjoja
keksimuruja

Valmistusohje

1. Vuoraa irtopohjaisen vuoan (halk. noin 20 cm) pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita keksimurskaan. Painele murska kakkuvuoan pohjalle.

2. Vatkaa kerma vaniljasokerin kanssa vaahdoksi. Soseuta marjat. Sekoita kondensoitu maito ja marjasose kermavaahtoon. Kaada kaksi kolmasosaa jäätelöseoksesta pohjan päälle. Pakasta loput jäätelöstä muovirasiassa, niin voit tehdä siitä palloja tai kuutioita kakun pinnalle.

3. Peitä kakku foliolla ja pakasta vähintään neljä tuntia. Ota kakku huoneenlämpöön noin 20 minuuttia ennen tarjoamista. Irrota se vuoasta ja koristele keksimuruilla, marjoilla ja jäätelöpalloilla.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme