16.5.2016

Kuohkea bataattikeitto ja mantelimurua

Teksti: Katri Schröder Kuvat: Kristiina Kurronen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Alkukeitto syntyy valmiista bataattisoseesta. Kuohuviini viimeistelee keiton.

Ainekset

3 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
2 hapanta omenaa, esim. Granny Smith -lajiketta
25 g voita
2 pkt (à 400 g valmista bataattisosetta
5 dl valmista kasvislientä
1 dl ranskankermaa
2 dl kuivaa kuohuviiniä
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Mantelimuru

1 dl ruskeita manteleita
2 tl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Valmista ensin mantelimuru: Rouhi mantelit veitsellä karkeaksi muruksi. Paahda kuivalla pannulla, kunnes murut saavat hieman väriä. Nosta pannu syrjään ja sekoita joukkoon tilkka oliiviöljyä. Anna jäähtyä.

2. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuori ja pilko omenat pieniksi paloiksi. Kuullota sipuleita ja omenoita kattilassa voissa miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.

3. Lisää kattilaan bataattisose, kasvisliemi ja ranskankerma. Anna keiton kiehua muutama minuutti. Lisää kuohuviini ja mausteet.

4. Kiehauta keitto ja soseuta. Tarkista maku. Tarjoile mantelimurun kanssa.

Lisää alkuruoaksi sopivia keittoja:

Hurmaava hernesosekeitto kahvikupeissa

Hurmaava hernesosekeitto

749886-porkkanasosekeitto.jpg

Aurinkoinen porkkanasosekeitto

976777-punajuurikeitto_Kari_Hautala_Otavamedia.jpg

Hieno punajuurikeitto

Kotiliesi.fi: Tuoretomaattikeitto

 

Lue Myös

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi